Novice

Trebanjci z odliko proti Ormožanom

Rokometaši trebanjskega Trima so na tekmi 2. kola Lige NLB vpisali še drugo zaporedno zmago in uspešno opravili generalko pred izjemno zahtevnim gostovanjem v Ribnici, ki bo na sporedu prihodnji vikend.

Izbranci Uroša Zormana so z odliko pričeli letošnjo tekmovalno sezono. Po dvojčku evropskih zmag in napredovanju v 2. kvalifikacijski krog EHF lige ter dvema točkama proti Kopru, je v trebanjski športni dvorani gostoval neugodni Jeruzalem Ormož, ki ga sestavlja mešanica izkušenih nosilcev ter mladih perspektivnih fantov.

Zmaga ostaja v Trebnjem

Trebanjski levi so dobro odprli srečanje in na uvodu z golom kapetana Udoviča povedli s 5:2. V nadaljevanju je gostom uspelo znižati razliko, medtem ko je domačinom nekoliko padla koncentracija. Veteran Bojan Čudič je v 17. minuti zadel za 8:8 in sledila je napeta ter trda igra gol za gol. Moštvi sta na odmor odšli z minimalno prednostjo domačih (17:16).

V drugem delu je četa Uroša Zormana zadovoljivo odprla srečanje in se za nekaj zadetkov uspela oddaljiti. Saša Prapotnik je bil primoran vzeti novo minuto odmora, medtem ko je trebanjska zasedba v zadnjo četrtino srečanja krenila brez kaznovanega Gregorja Potočnika. Koncentracija ni padla, domači rokometaši pa so še naprej diktirali tempo in na koncu zanesljivo slavili z 38:34.

Trebanjce v prihodnjem kolu čaka zahtevno, a hkrati eno najpomembnejših gostovanj v Ribnici. Tik za tem sledi že prva tekma 2. kroga EHF lige proti madžarskemu Balatonfurediju.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Vedeli smo, da bo tekma težka. Čestitke fantom, saj so pokazali pravi karakter. Tekmo smo mirno pripeljali do konca in na koncu slavili.«

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož:
»Tekma je bila zanimiva, saj so gledalci videli veliko zadetkov. Najbolje sta delovala napada obeh ekip, najslabše pa sodniška stran.«

IGRALEC TEKME: Marko Kotar (RK Trimo Trebnje)

LIGA NLB, 2. KROG:
Petek, 11. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Trebnje):
RK Trimo Trebnje – RK Jeruzalem Ormož 38:34 (17:16)
RK Trimo Trebnje: Brana, Tomić; Višček 1, Čulk 1, Didovič 4, Dobovičnik 4, Kamnikar, Hamidović 9 (4), Potočnik 5, Kotar 2, Kmet, Udovič 3, Grbič 4, Cirar 4, Florjančič 1, Dular; Trener: Uroš Zorman.
RK Jeruzalem Ormož: Balent, Skledar; Bogadi, Šoštarič, Čudič 6 (2), Žuran 2, Hebar 6 (3), Šulek, Kocbek 8, Munda, Kosi 6 (1), Krabonja, Krasnič, Ciglar 6, Škrinjar; Trener: Saša Prapotnik.