Novice

Trebanjci z odliko odprli novo sezono Lige NLB

Rokometaši Trima so uspešno odprli novo sezono in z zmago proti Ormožu z 28:24 (9:10) vpisali prvi dve točki v letošnjem prvenstvu. Pred četo Ivana Vajdla pa je zdaj še težje delo, in sicer gostovanje pri novincu iz Slovenj Gradca.

Dino Hamidović je bil izbran za najboljšega igralca tekme. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjci so z odliko oddelali pripravljalno obdobje in na skupno osmih srečanjih vpisali štiri zmage, en neodločen izid ter tri poraze. Uvodoma je moštvo zabeležila dva poraza (Ferlach, PPD Zagreb), v nadaljevanju pa se čedalje bolj uspelo uigrati ter z dobro predstavo osvojilo drugo mesto na mednarodnem turnirju Krka v Novem mestu. Kasneje je četa Ivana Vajdla s prepričljivo zmago nad Mariborčani osvojila tudi Memorial Boga Doberška v Dobovi.

Tokrat je uspešno opravila uvodni preizkus in vpisala prvo zmago v novi sezoni.

Uspešen uvod v sezono

Trebanjski rokometaši so v tekmo krenili zelo dobro in hitro pričeli diktirati tempo igre. Prednost so domačini uspeli mirno držati v svojih rokah in se kosali z Ormožani. Ti so v 24. minuti uspeli povesti s 7:8, zaradi česar je bil trener Vajdl primoran vzeti minuto odmora. Gal Cirar je s sedmih metrov hitro prinesel enakovreden rezulltat, ob polčasu pa je na semaforju kazalo 9:10 za gostujočo ekipo.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

V drugi del pa je zasedba Trima vrhunsko pričela in v treh minutah z delnim izidom 4:0 prišla do vodstva s 13:10. Ormožani so se lovili in domačinom dihali s štirimi ali petimi zadetki zaostanka, medtem ko je izbrancem trenerja Vajdla uspelo odlično diktirati tempo. Ob koncu je zmanjkalo časa za preobrat in Trimo je slavil z 28:24.

V prihodnjem krogu Trebanjce čaka še ena težka preizkušnja, in sicer gostovanje v Slovenj Gradcu, ki bo s prenosom na televiziji SportKlub na sporedu v soboto, 14. septembra ob 20.30

»Prva tekma je za nami. Čestital bi fantom za borbo in fenomenalni publiki, ki nas je podpirala vseh šestdeset. Zdaj ni počitka, saj nas čaka že priprava na težko gostovanje v Slovenj Gradcu,« je po tekmi dejal najboljši igralec tekme, Dino Hamidović.

»Prvo kolo je za nami. Gostovali smo v Trebnjem, kjer imajo zelo kvalitetno ekipo. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma in borba do zadnje sekunde. Upali smo na morebitno presenečenje, a v drugem delu smo storili preveč napak in Trimo je zasluženo slavil,« pa dodal ormoški vratar Klemen Nunčič.

Liga NLB, 1. krog:

Petek, 6. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK Jeruzalem Ormož 28:24 (9:10)

RK Trimo Trebnje: Tomić 10 obramb, Brana; Udovič 2, Horžen, Redek 1, Sašek, Cirar 9 (2), Dobovičnik 1, Didovič 6, Grbić, Kmet, Hamidović 7 (1), Seferović, Marko Kotar, Rašo 2, Šešić; Trener: Ivan Vajdl.

RK Jeruzalem Ormož: Nunčič, Balent; Bogadi 1, Šoštarič 3, Čudič 7 (4), Žuran 4, Gašper Hebar 2, Martin Hebar, Šulek, Kocbek 1, Krabonja 1, Ozmec 2, Mesarić 3, Lukman, Ciglar; Trener: Saša Prapotnik.