Novice

Trebanjci v končnici brez točk proti Ribnici

Rokometaši Trima Trebnjega so na gostovanju v 19. krogu NLB lige zabeležili tesen poraz proti ekipi Rika Ribnice z rezultatom 29:26 (17:13).

Trebanjski rokometaši so srečanje začeli nekoliko v krču in dopustili gostiteljem, da v peti minuti z golom Setnikarja povedejo na +2 (3:1). Prednost so mirno držali v svojih rokah, nato pa se je trebanjska zasedba vendarle prebudila in z nekaj dobrimi predstavami v napadu znižala zaostanek na -1 (8:7). Domačini so v nadaljevanju prvega dela znova izkoristili nekaj napak gostov in se oddaljili na +3 (13:10). Gostje so se kasneje vnovič približali na gol zaostanka, moštvi pa sta na odmor odšli z rezultatom 17:13.

V drugem delu smo večinoma spremljali trdo igro »gol za gol«. Ribnica je mirno držala prednost med tremi in petimi zadetki, ob koncu pa je za preobrat zmanjkalo energije. Gostitelji so izčrpanost Trebanjcev ob koncu srečanja izkoristili in tekmo dobili z 29:26.

Najboljši strelec Ribničanov je bil s šestimi goli Gašper Horvat, pri Trimu pa je osemkrat v polno zadel Tobias Cvetko.

Ribničane v naslednjem krogu čaka neugodno gostovanje pri Dolu, Trimo pa bo v domači dvorani gostil Gorenje Velenje.

Izjava po tekmi:

Marko Kotar, rokometaš Trima Trebnjega:

NLB liga, 19. krog:

Sobota, 23. februarja, ob 19.30 (ŠC Ribnica):

RD Riko Ribnica – RK Trimo Trebnje 29:26 (17:13)

RD Riko Ribnica: Glavan 11 obramb, Klarič 1 obramba; Strmljan 5, Horvat 6, Vujačić 4, Žagar, Knavs 5 (2/2), Ranisavljević, Pahulje, Lešek 1, Kovačič 2, Pucelj 2, Tomšič, Nosan, Setnikar 4, Košmrlj; Trener: Siniša Markota.

RK Trimo Trebnje: Brana 1 obramba, Urbič 5 obramb; Cvetko 8 (2/2), Seferović 2, Dobovičnik 2, Matic Kotar 4, Miha Kotar 1, Marko Kotar 3, Udovič 1, Sašek 1, Majzelj, Redek, Bojanić, Grbić, Grandovec 1, Cirar 3 (2/3); Trener: Benjamin Teraš.