Novice

Trebanjci proti Koprčanom iztržili točko

Rokometaši Trima Trebnjega so na prvi prvenstveni domači tekmi v letu 2019 uspeli iztržiti točko proti Kopru in tako ohranili upe v boju za napredovanje v NLB ligo za prvaka. Končni izid tekme je bil 25:25 (16:16).

Trebanjski rokometaši so srečanje začeli nekoliko zaspano in gostom dovolili, da uvodoma povedejo z 0:2. Kasneje so Koprčani vodili že z 1:4, nato pa so Trebanjci pričeli svoj stil igre in z delnim izidom 4:0 ter golom Mihe Kotarja prvič povedli na tekmi (6:5). Koprski rokometaši so v nadaljevanju stalno ohranjali prednost med enim in tremi goli, v zadnjih osmih minutah pa jim je koncentracija nekoliko padla in domači so znali izkoriščati vsako njihovo napako. Prednost so držali med enim in tremi goli, na odmor pa odšli z izidom 16:16.

V uvodu drugega dela so Koprčani uspeli povesti s 17:20, a nato so tempo igre vnovič prevzeli domači rokometaši in s tremi goli Tobiasa Cvetka prišli do vodstva z 21:20. Sledila je trda in kompaktna igra »gol za gol«. V končnici srečanja smo spremljali razburljivo končnico, na koncu pa se je dvoboj končal brez zmagovalca (25:25).

Najboljši strelec domačih je bil s šestimi goli Tobias Cvetko, pri Kopru se je prav tako s šestimi zadetki izkazal Adam Bratkovič.

Trebanjsko člansko ekipo nova tekma čaka že to sredo, ko se ob 18.00 odpravljajo na gostovanje k Celju Pivovarni Laško.

Tobias Cvetko po koncu tekme:

NLB liga, 16. krog:

Petek, 1. februarja, ob 20.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RD Koper 25:25 (16:16)

RK Trimo Trebnje: Brana 1 obramba, Urbič 11 obramb; Cvetko 6, Seferović 1, Dobovičnik, Matic Kotar 2, Miha Kotar 2, Marko Kotar, Udovič 3, Sašek 1, Majzelj, Redek, Bojanić 3, Grbić, Grandovec 2, Cirar 5; Trener: Benjamin Teraš.

RD Koper: Haseljić, Kocjančič, Postogna; Grlj, Grzentič, Krečič 1, Matijaševič 1, Moljk, Smolnik 2, Sokolič, Guček 4, Zugan 3, Marić 2, Planinc 5, Stopar 1, Bratkovič 6; Trener: Uroš Rapotec.