Novice

Trebanjci predčasno do prvega mesta v končnici za obstanek

Člansko moštvo Trima Trebnjega si je dva kroga pred koncem sezone že zagotovili končno prvo mesto na lestvici končnice za obstanek, potem ko je četa Benjamina Teraša v domači dvorani prepričljivo premagala ekipo Jeruzalema iz Ormoža z rezultatom 32:26 (16:13).

Tekme z Ormožem so za trebanjsko ekipo vedno neugodne. Trebanjski rokometaši so v mesecu decembru 2018 prekinili šestletni črni niz z gostovanj v Prlekiji in slavili pomembno zmago, na prejšnjem gostovanju pa so bili vinarji zasluženo boljši. Tokrat je šlo za novo težko preizkušnjo.

Domača zasedba je v tekmo krenila pod pričakovanji. Ormožani so odlično izkoriščali napake domačinov ter si v deseti minuti priigrali vodstvo z dvema goloma. Sledila je boljša predstava gostiteljev, ki so, po nekaj dobrih obrambah Urha Brane in z delnim izidom 7:1 prišli do prednosti +4 (11:7). Prednost so mirno ohranjali ter na odmor odšli z rezultatom 16:13.

V drugem delu so Trebanjci še naprej nizali odlično predstavo ter vodstvo ohranjali med tremi in petimi zadetki. Ob koncu so minutažo dobili tudi nekateri mlajši igralci in trebanjska ekipa je suvereno dobila tekmo z 32:26.

Najboljši strelec tekme je bil Jure Lukman (RK Jeruzalem Ormož), ki je zadel osemkrat, medtem ko sta se pri domačih s šestimi zadetki izkazala Klemen Sašek in ponovno igralec tekme Lan Grbić.

Trebanjci bodo to soboto gostovali v Ivančni Gorici, Ormožane pa čaka gostovanje v Novem mestu.

»Tekmo nismo začeli tako kot smo se zmenili. Kljub temu je bilo pri mojih fantih prisotno malo podcenjevanja, tako da smo po nekaj minutah zaostajali. Kasneje smo se zbrali in prišli v vodstvo, vendar nikakor uspeli narediti večje razlike v prvem polčasu. Med odmorom smo se zmenili, da strnimo vrste in tako z boljšo predstavo v uvodu drugega polčasa odigramo boljše ter priložnost ponudimo še ostalim igralcem. Zmaga je zasluženo ostala doma,« je po tekmi dejal trebanjski trener Benjamin Teraš.

Liga NLB za obstanek, 8. krog:

Sreda, 22. maja, ob 19.00:

RK Trimo Trebnje – RK Jeruzalem Ormož 32:26 (16:13)

RK Trimo Trebnje: Urbič, Brana; Cvetko 2, Matic Kotar 5, Seferović 2, Dobovičnik 1, Sašek 6, Miha Kotar 1, Marko Kotar 1, Udovič 2, Redek, Bojanić, Grbić 6, Horžen 1, Grandovec 2, Cirar 3 (1); Trener: Benjamin Teraš.

RK Jeruzalem Ormož: Balent 3 obrambe, Zemljič 1 obramba; Bogadi, Šoštarič, Fergola, Čudič 4 (1), Žuran 6, Gašper Hebar 4 (2), Lukman 8, Niedorfer 2, Munda, Mesarić 1, Toplak, Ciglar, Škrinjar 1; Trener: Saša Prapotnik.

RK Dol TKI Hrastnik – MRK Krka Novo mesto 30:30 (14:13)

Ob 20.00:

RK SVIŠ Ivančna Gorica – MRD Dobova