Novice

Trebanjci po šestih letih do zmage na gostovanju v Ormožu

Rokometaši Trima Trebnjega so na izjemno težkem gostovanju pri Jeruzalem Ormožu prišli do zelo pomembne zmage z rezultatom 26:28 in se po remiju med Koprom in Mariborom izenačili na petem prvenstvene lestvice, skupaj s Koprom in Urbanscape Loko.

Obračun smo pričeli zelo odločno in v uvodnih minutah dokazali, da ne bomo lahka ovira Ormožanom, ki znajo biti pred domačim občinstvom zelo neugodni. Z mirno in strpno igro tako v napadu kot v obrambi smo v 6. minuti z golom Matica Kotarja povedli z 1:2. Prednost se je v nadaljevanju tekme stalno gibala med enim zadetkom prednosti Trebanjcev oziroma neodločenim izidom. V 19. minuti pa so gostje na krilih Žiga Urbiča, ki se je izkazal s kar nekaj obrambami, naredili delni izid 0:3 in z vodstvom za +2 (8:10) prisilili domačega trenerja Prapotnika na prvo minuto odmora. Sledila je trda igra »gol za gol«, v kateri so bili boljši Trebanjci in na odmor odšli s prednostjo +2 (13:15).

Drugi del so bolje odprli trebanjski rokometaši in z goloma Udoviča ter Cirarja prednost povišali na +4 (13:17). Kasneje smo vodstvo mirno ohranjali in na krilih odlično razpoloženega Urha Brane v 50. minuti vodili že za +6 (18:24). Sledila je razburljiva končnica. Trebanjci so tekmo praktično odločili že minuto pred koncem, ko je z izjemno natančnim strelom za 25:27 zadel Uroš Udovič. Končni izid tekme je za 26:28 postavil Marko Kotar in slavje se je lahko pričelo.

V ormoški zasedbi je sedem zadetkov prispeval Rok Žuran, pri Trebanjcih pa sta se s šestimi goli izkazala Gal Cirar in Anže Dobovičnik.

Trebanjce v prihodnjem krogu čaka cvičkov derbi z novomeško Krko, Ormožani pa odhajajo na Dol pri Hrastniku.

Urh Brana po tekmi z Jeruzalemom:

NLB liga, 13. krog:

RK Jeruzalem Ormož – RK Trimo Trebnje 26:28 (13:15)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek M. 4 obrambe, Balent 5 obramb; Bogadi, Šoštarič 4, Čudič 6, Žuran 7, Horvat, Hebar 2, Šulek T., Kocbek 1, Kosi 2, Ozmec 4, Mesarić, Toplak, Ciglar, Fergola; Trener: Saša Prapotnik.

RK Trimo Trebnje: Hasić, Brana 6 obrambe, Urbič 4 obrambi; Cvetko 3, Seferović 2, Dobovičnik 6, Matic Kotar 3, Miha Kotar 1, Marko Kotar 1, Udovič 4, Sašek, Redek, Bojanić 1, Grbič, Grandovec 1, Cirar 6; Trener. Benjamin Teraš.