Novice

Trebanjci dobili 30. cvičkov derbi

Prvi prvenstveni cvičkov derbi v letošnji sezoni je bil sila zanimiv, končne zmage pa so se veselili Trebanjci, ki so na krilih fenomenalnega Aleksandra Tomića (22 obramb) prišli do zelo pomembne zmage v prvenstvu.

Vzdušje v trebanjskem taboru je po šestih odigranih kolih fantastično. Izbranci trenerja Ivana Vajdla so se pred današnjim srečanjem znašli na tretjem mestu z osvojenimi devetimi točkami. A danes je po obračunu v Novem mestu še boljša atmosfera, saj je Trimo z zmago pobegnil na +3 točke pred četrtouvrščeno Dobovo.

24 obramb za zmago v Novem mestu

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjci so današnjo tekmo pričeli nekoliko v krču, a od 10. minute dalje zaigrali precej bolje ter si hitro priigrali prednost dveh zadetkov (4:6). Sledila je napeta in razburljiva igra gol za gol. Ob odmoru je na semaforju kazalo 10:10.

V drugem delu smo spremljali fenomenalno predstavo Aleksandra Tomića, ki je blestel v trebanjskih vratih in se odlično kosal z novomeško zasedbo. Z dvema obrambama ga je dopolnil Urh Brana, Trebanjci pa so vknjižili pomembno zmago z 20:24.

Najboljši novomeški strelec je bil s petimi zadetki Jernej Avsec, pri Trimu pa je Uroš Udovič zadel šestkrat. V trebanjskih vratih je Aleksandar Tomić zbral kar 22 obramb, Urh Brana pa je zaustavil dva strela.

V prihodnjem krogu se bosta v Trebnjem udarila Trimo in mariborski Branik.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»Za nami je zares težka tekma, ki smo jo uspeli dobiti z nekaj športne sreče. Prikazali smo zelo dobro igro, še posebej vratarja. Kapo dol navijačem, ki so bili glasnejši od domačinov in nas podprli v velikem številu. Zdaj nas čaka izjemno težak obračun z Mariborom, proti katerem želimo veliko podporo,« je po tekmi dejal Aleksandar Tomić.

IGRALEC TEKME: Aleksandar Tomić (RK Trimo Trebnje)

Liga NLB, 7. krog:

Sobota, 19. oktobra, ob 20.30 (Športna dvorana Marof, Novo mesto):
MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje 20:24 (10:10)

MRK Krka Novo mesto: Avsec 5, Kete 4, Kukman 3, Bevec 2, Hvastija 2, Pršina 1, Jakše 1, Matko 1, Gorela 1, Urbič, Rašo, Plut, Klemenčič, Irman, Brajer, Batagelj; Trener: Roman Zarabec.

RK Trimo Trebnje: Udovič 6, Rašo 4, Hamidović 3, Grbič 2, Cirar 2, Didovič 2, Kotar 2, Tomić 1 (22 obramb), Seferović 1, Dobovičnik 1, Višček, Šešić, Sašek, Redek, Horžen, Brana (2 obrambi); Trener: Ivan Vajdl.