Novice

Trebanjci do pomembne zmage v Škofji Loki

Zasedba trebanjskega Trima je na zadnjem letošnjem prvenstvenem gostovanju prišla do izjemno pomembne zmage v boju za vrh Lige NLB. Teoretične možnosti v boju za naslov prvaka še ostajajo, prvi naslov državnega podprvaka v zgodovini pa si levi zagotovijo z zmago na domačem parketu proti Dobovi.

Za trebanjskimi rokometaši se razpleta sijajen konec sezone. Po zmagi Gorenja Velenja nad Celjani so se (začasno) povzpeli na sam vrh prvenstvene lestvice in ostajajo v igri za najvišja mesta. Moštvo je pred zadnjimi srečanji zelo motivirano, a vsakega tekmeca jemlje resno ter osredotočeno. Na zadnjih dveh srečanjih bodo izbranci Uroša Zormana nastopili brez Anžeta Dobovičnika, pred katerimi je zaradi natrganih križnih vezi in poškodbe meniskusa večmesečno okrevanje (VEČ TUKAJ).

Pomembni dve točki odhajata v Trebnje

Moštvo se je zavedalo, da danes ne bo prišlo z lahkoto do zmage. Gorenjci so se že v prvem polčasu izkazali za zelo zahtevnega tekmeca. Trebanjci so nadzorovali tempo igre v prvi polovici srečanja. Prednost se je večinoma gibala med dvema in tremi zadetki, v zadnjih desetih minutah pa so se domačini povsem približali in celo povedli z 10:9 (25. minuta). Trebanjcev minimalni zaostanek ni zmotil, še naprej so ohranjali visok ritem in na odmor odšli z vodstvom +2 (11:13).

V drugem delu smo ponovno spremljali napeto tekmo. Škofjeločani so se dodobra upirali trebanjskim levom, ti pa se niso predali in še naprej diktirali potek obračuna. V drugi polovici drugega dela se je tehtnica še dodatno nagnila na trebanjsko stran, a tekma še nikakor ni bilo odločena. V težki končnici, polni borbe, so se Gorenjci pet minut pred koncem približali že na -2 (22:24). V zadnjih minutah so bolje odigrali Trebanjci in slavili zmago z  izidom 24:27.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Vedeli smo, kakšna zasedba je Urbanscape Loka. Tudi tokrat so se gostitelji izkazali za zelo neugodnega tekmeca, a mi smo se borili do konca in prišli do pomembnih dveh točk, zato fantom vse čestitke za zmago. Prihodnji teden želimo proti Dobovi potrditi naše dobro delo skozi celotno sezono.”

LIGA NLB, 25. KROG:
Petek, 21. maja, ob 20:00 (Dvorana Poden, Škofja Loka):

RD Urbanscape Loka – RK Trimo Trebnje 24:27(11:13)
RD Urbanscape Loka: Stanojlović, Božnar, Dolenc; Aljaž Jesenko 8 (3), Matevž Jesenko 4 (1), Matic Pipp 3, Dolenc 2, Gartner 2, Klemenčič 1, Nikolić 1, Urban Pipp 1, Yankovskyy 1 (1), Bergant 1, Čaušević, Šilc, Mali, Jamnik; Trener: Robert Beguš.
RK Trimo Trebnje:
Tomić, Brana; Radojković 9, Cirar 5 (2), Kotar 4, Udovič 3, Cingesar 2, Rašo 2, Potočnik 1, Didovič 1, Florjančič, Sarak, Ropič, Grbić, Grojzdek, Višček; Trener: Uroš Zorman.
IGRALEC TEKME: Mihajlo Radojković (RK Trimo Trebnje) – 9 zadetkov