Novice

Trebanjci do 10. prvenstvene zmage v Dobovi

Zasedba trebanjskega Trima je gostovala v Dobovi ter si z novima dvema točkama (22:27) zagotovila 10. letošnjo prvenstveno zmago in z odliko opravila generalko pred sredinim derbijem v Celju.

Trebanjski rokometaši so nedavno gostovali v Bitoli in proti Eurofarmu Pelisterju zabeležili visok poraz (33:26), a tik za tem vse misli usmerili proti sobotnemu gostovanju v Dobovi. Slednjo vodi nekdanji trener Trima Benjamin Teraš, ki je člansko ekipo v sezoni 2018/2019 popeljal do sedmega mesta v Ligi NLB. Levi so odigrali bolje ter z zmago (22:27) prišli do 10. prvenstvene zmage.

Neugodni Dobovčani brez točk proti Trebanjcem

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Izbranci trenerja Uroša Zormana so zadnjo tekmo prve polovice slovenskega prvenstva odprli dobro. Že takoj so prevzeli tempo igre, ga narekovali ter vodstvo ohranjali med dvema in tremi goli. V 26. minuti je Anže Dobovičnik povišal prednost na +4 (8:12), ob odmoru pa je na semaforju kazalo 10:14 za trebanjske leve.

Ti so v uvodu drugega polčasa ohranjali vodstvo. Kasneje je moštvo za nekaj minut izgubilo koncentracijo, Dobovčanom pa je uspelo znižati zaostanek na 15:16. A gostje niso popustili in še naprej diktirali tempo, ob koncu pa slavili z 22:27.

Pri domačinih se je s šestimi zadetki izkazal Marko Sintič, v trebanjskih vrstah je bil z enakim strelskim izkupičkom najučinkovitejši Dino Hamidović.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Za nami je težka tekma v Dobovi. Vedeli smo, kako neugoden nasprotnik so Dobovčani. Čestitam fantom za novi dve točki in nasprotniku za korektno odigrano tekmo. Zdaj vse misli usmerjamo v sredin obračun s Celjani.”

Trebanjske leve v sredo čaka ena izmed najpomembnejših prvenstvenih tekem v tej sezoni Lige NLB. Na sporedu je namreč prvenstveni derbi s Celjem Pivovarno Laško, zmaga pa bi pomenila celo možnost k osvojitvi jesenskega naslova državnega prvaka.

LIGA NLB, 13. KROG:
Sobota, 12. decembra, ob 19.00 (Športna dvorana Dobova):
MRD Dobova – RK Trimo Trebnje 22:27 (10:14)
MRD Dobova:
Leben, Blaževič; Bradeško, Verstovšek, Dragan, Seferović 2, Jezernik 2, Košir 3, Mlakar 3, Šešić 2, Glaser 3, Raguž, Kozolić 1, Bošnjak, Sintič 6, Mijušković; Trener: Benjamin Teraš.
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana; Rašo 4, Višček 1, Didovič 1, Grojzdek, Dobovičnik 2, Cingesar, Hamidović 6, Sarak 2, Kamnikar, Potočnik, Ropič, Grbić 1, Cirar 5, Florjančič 5; Trener: Uroš Zorman.

FOTOGALERIJA DANAŠNJE TEKME: