Novice

FOTO: Takšna tekma, kakšna zmaga. Bravo Trimo!

Sobota, 18.4.2015; Rokometaši Trima smo po odlični predstavi uspeli premagati favorizirani Maribor. Vodili smo praktično celo tekmo in zasluženo zmagali. Hvala navijačem za prekrasno vzdušje.

RK Trimo Trebnje : RK Maribor   28 : 27 (12 : 12)

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (16 obr, 2 x 7m), Femec, Radelj 4, Skol 6(2), Kotar, Sušin 1, Potočnik 9, Udovič 2(1), Sašek 4, Ferkulj, Grandovec M., Grandovec T., Florjančič 2, Brana, Urbič.

RK Maribor: Cingesar 2(1), Žmavc 1, Kaleb 2, Poklar 7, Čudič, Sok 2(1), Taletovič, Fidel 2, Žabič, Špende, Verdinek, Brajović, Mišković 5, Mlakar  6, Kastelic.

Trimovci smo zelo dobro odprli tekmo in povedli z 3:0. Izvrsten je bil Jelovčan, ki je odbranil kar dve sedemmetrovki Kalebu. Imeli smo iniciativo in bolje igrali, a tudi mi smo zgrešili dve sedemmetrovki in gostje so se približevali. Vodili smo za dva do tri zadetke (7:4, 10:7), gostje pa so se uspeli vračati. Dobili smo nekaj nesrečnih golov ob pasivnem napadu, ki je bil (pre)dolg. Nekaj slabših trenutkov in gostje so uspeli izenačiti, potem ko smo imeli dva igralca manj (10:10). Do konca polčasa smo nato vseskozi vodili, gostje pa so nas dohitevali in v zaključku polčasa so prišli do ponovnega izenačenja (12:12).

Drugi polčas smo začeli v obrambi z igralcem manj. To so gostje izkoristili in prvič na tekmi povedli za gol. Prednost zadetka so držali nekaj časa, sedaj smo jih mi lovili. Do 40. minute so imeli pobudo Mariborčani (16:17) nato pa smo uspeli narediti dober niz. Igrali smo odlično z navdahnjenim Potočnikom v napadu, v ekipi pa praktično ni bilo slabega člena. Dvorana nas je dvignila in povedli smo za velikih +4 (21:17). Mariborčani se še niso predajali, še so nam dihali za ovratnik. Prednost je znašala dva do tri zadetke, do konca se nismo uspeli odlepiti. V zadnji minuti smo prišli z dvema goloma prednosti in sedemmetrovko. Žal jo nismo izkoristili, Mariborčani pa so dosegli hitri gol. Zapravili smo še en napad, gostje pa so imeli sedemmetrovko, a je niso izkoristili. Tako smo v slabo zadnjo minuto odšli z prednostjo zadetka in napadom. 30 sekund do konca smo dosegli zmagovit zadetek (Potočnik), gostom pa je nato le še uspelo ublažiti poraz, za kaj več pa je zmanjkalo časa. Veliko slavje se je začelo, ostajamo v igri za visoko 4. mesto na lestvici. 

Po tekmi je trener domačih Roman Šavrič povedal: “Imeli smo ogromen pozitivni naboj pred tekmo, ki smo se je ravno prav bali, da smo iz sebe izvlekli maksimum. Če bi danes izgubili tudi samo točko, bi se zgodila krivica. Zmago smo si zaslužili, v veliko pomoč nam je bila tudi publika. Ostajamo v igri za visoka mesta, lahko pa hitro pademo iz junaka do bedaka. Čestitke vsem v klubu za to zmago, to ni zmaga samo članske ekipe, ampak je zmaga celotnega kluba.”

Slike iz tekme si lahko pogledate tukaj, kratek videoposnetek pa na naši facebook strani.

10408085_1547031795551484_3916387811003587641_n

RK Trimo Trebnje