Novice

Ta teden na sporedu številne reprezentančne aktivnosti

Te dni ni veliko časa za klubske aktivnosti, temveč za reprezentančni teden, ki ga imajo poleg članske tudi številne mlade reprezentance Slovenije. Med njimi imamo kar nekaj članov tudi Trebanjci, natančneje kar 9, vključno s strokovnim štabom.

Butkovec pri članih v vlogi video analitika

Trebanjci imamo svojega predstavnika tudi v članski reprezentanci. V vlogi video analitika se je namreč znašel Tim Butkovec, ki v našem klubu vodi kadetsko ekipo.

Slovensko izbrano vrsto nocoj, ob 20.15 čaka prva tekma kvalifikacij za preboj na EP. V mariborski dvorani Lukna jim bo nasproti stala Latvija, v nedeljo pa varovance Veselina Vujovića čaka še gostovanje v estonskem Tallinu.

»V čast mi je, da sem jaz tudi del slovenske reprezentance, saj opravljam vlogo video analitika. Vzdušje v reprezentanci je odlično in lepo je videti in delati z najboljšimi slovenskimi rokometaši,« je povedal Tim Butkovec.

Trije Trebanjci vpoklicani v mladinsko reprezentanco

Slovensko mladinsko reprezentanco, ki je konec meseca julija osvojila naslov evropskih prvakov v rokometu do 20 let, pred tekmo med Slovenijo in Latvijo čaka še pripravljalna tekma s trenutno četrtouvrščeno ekipo NLB lige – Mariborom.

Na seznamu so se znašli tudi trije naši člani – Anže Dobovičnik ter Marko in Miha Kotar. Slednji si je z dobrimi predstavami priigral povratek v mladinsko izbrano vrsto, katero prihodnje leto čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji.

Grbič in Jerlah s kadetsko reprezentanco na turnir v Avstrijo

Trebanjske barve bosta ta konec tedna na turnirju v avstrijskem Gradcu v slovenski kadetski reprezentanci zastopala Lan Grbič in Mitja Jerlah, ki v slovenski kadetski izbrani vrsti opravlja vlogo tehničnega vodje.

Reprezentanca, ki jo vodi Jani Klemenčič, bo v avstrijskem Gradcu odigrala tekmi z Avstrijo in Poljsko. Priprave se sicer začnejo že v sredo, ko se bodo fantje zbrali v Trbovljah.

Trebanjski pridih tudi pri mlajših kadetih

V ponedeljek je v Ivančni Gorici potekal zbor mlajše kadetske reprezentance, ki jo sestavljajo fantje letnika 2002 in 2003. Treninga so se udeležili tudi trije naši člani – Alen Čulk, Gašper Mlakar in Miha Gaberc.

 

REPREZENTANČNE TEKME:

Člani:

Danes, ob 20.15:

Slovenija – Latvija

Nedelja, 28. oktobra, ob 18.30 (po slovenskem času):

Estonija – Slovenija

Mladinci:

Danes, ob 16.00:

Slovenija – RK Maribor Branik

Kadeti:

Petek, 26. oktobra, ob 16.00:

Avstrija – Slovenija

Sobota, 27. oktobra, ob 15.00:

Poljska – Slovenija