Novice

Švicarji premagali trebanjske leve

Rokometaši trebanjskega Trima so na gostovanju v švicarskem Schaffhausnu morali priznati premoč Kadettnu z rezultatom 24:21 (10:12). Časa za obžalovanje ni, saj se moštvo že jutri zjutraj podaja na pot proti Mannheimu, ko jim v četrtek ob 17. uri nasproti stoji zasedba Rhein-Neckar Lowna.

Četa Uroša Zormana se je iz Trebnjega podala v ponedeljkovih jutranjih urah proti švicarskemu Schaffhausnu, popoldne opravila trening, danes pa pred aktivacijo prestala še PCR testiranje za koronavirus, ki je pogoj za vstop v Nemčijo. Testi so bili v celoti negativni, danes pa levi v Švici niso uspeli slaviti.

Odličen prvi polčas premalo za zmago

Začetek tekme je bil za trebanjsko zasedbo zelo obetaven. Enakovreden boj s Švicarji je bil v prvem polčasu pozitiven. Moštvi sta uvodoma igrali gol za gol, v 10. minuti pa je Leon Rašo zadel za prvo slovensko vodstvo na tekmi s 4:5. Kasneje so se Švicarji prebudili in tehtnico z ohranjanjem vodstva med dvema in tremi goli nagnili na svojo stran. Zadnjih deset minut je zavladala trebanjska ekipa. Odlično razpoloženi Aleksandar Tomić je zaustavil nekaj pomembnih strelov in Trimo odpeljal na odmor z vodstvom 10:12.

Uvodnih deset minut drugega dela je četa Uroša Zormana držala tempo Kadettnu iz Schaffhausna, ta pa je v nadaljevanju drugega dela naredil delni izid 3:0 in se ponovno oddaljila. Prednost je držala med dvema in štirimi goli, a levi se niso predali in poizkušala vrniti rezultat v svojo korist. V končnici so Švicarji imeli več sreče ter slavili z izidom 24:21.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Fantom nimam kaj za očitati. Pokazali so borbo in željo, a tekmo smo izgubili predvsem v napadu, zato moramo slednje odpraviti do četrtkove tekme v Mannheimu. Jutri nas čaka že pot proti Nemčiji in v četrtek obračun z Rhein-Neckar Lownom.”

Trebanjski levi se bodo jutri po zajtrku podali na triurno pot z avtobusom proti nemškemu Mannheimu, kjer jih v četrtek ob 17. uri čaka povratni obračun z Rhein-Neckar Lownom.

IGRALEC TEKME: Mihajlo Radojković (RK Trimo Trebnje) – 5 zadetkov

EHF LIGA, 8. KROG:
Torek, 16. februarja, ob 20:45 (BBC Arena, Schaffhausen, Švica):
Kadetten Schaffhausen
– RK Trimo Trebnje 24:21 (10:12)
Kadetten Schaffhausen:
Pilipović, Biosca Garcia, Zehnder, Csaszar, Schmidt, Schopper, Bartok 3, Novak, Šešum 1, Teubert, Gerbl, Maros 2, Schelker 7, Frimmel 4, Tominec 1, Herburger 6.
RK Trimo Trebnje:
Tomić 10 obramb, Brana, Rašo 2, Višček, Didovič 1, Grojzdek, Radojković 5, Cingesar 2, Hamidović 3, Sarak 2, Kotar 1, Potočnik 1, Udovič 1, Grbič 3, Cirar, Florjančič; Trener: Uroš Zorman.

FOTOGALERIJA DANAŠNJE TEKME: