Novice

Stoodstotni rezultatski izkupiček se nadaljuje

Članska zasedba trebanjskega Trima je v 10. kolu Lige NLB prišla do nove prvenstvene zmage in novinca s Kodeljevega ugnala z rezultatom 25:21 (13:10). Zormanova četa je tako ohranila stoodstotni rezultatski izkupiček v letošnji sezoni.

Za trebanjskimi levi je odlično nadaljevanje sezone. Z enajsto zaporedno zmago v tej sezoni in nadaljevanjem uspešnega stoodstotnega rezultata so se izkazali na Madžarskem ter v prvem kolu skupinskega dela EHF Lige ugnali madžarsko Grundfos Tatabanyo. A trebanjska prioriteta ostaja igranje v elitnem slovenskem državnem prvenstvu. V soboto je v Trebnjem gostoval novinec s Kodeljevega in se, kot vedno, izkazal za zahtevnega tekmeca. Trebanjski rokometaši so zadržali prednost v končnici in slavili novo prvenstveno zmago.

Trebanjski levi do nove pomembne zmage

Trebanjci so današnjo tekmo odprli osredotočeno. Odločeni so se bili boriti vse od uvodnega sodniškega piska, kar se je pokazalo tudi na igrišču. V 8. minuti so z golom Udoviča povedli na +2 (3:1) ter celoten prvi del diktirali tempo. Prednost so ohranjali med enim in tremi goli, ob koncu polčasa je na semaforju kazalo 13:10 za gostitelje.

Domača ekipa je drugi del odprla dokaj solidno, a ob koncu prve tretjine popustila ter Kodeljevčanom v 40. minuti z golom Serdinška-Ekarta omogočila znižanje zaostanka na 16:16. Sledila je napeta igra gol za gol, kjer so trebanjski rokometaši v končnici zadržali vodstvo ter dobili tekmo s 25:21.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Čestitke fantom in strokovnemu štabu za zmago. Vedeli smo, da LL Grosist Slovan velja za težkega tekmeca, a z borbo smo na koncu prišli do pomembnih dveh točk.”

Naslednji prvenstveni obračun trebanjske leve čaka že prihodnji vikend, in sicer na gostovanju pri slovenjgraškemu prvoligašu. Še prej pa bo torkov večer ob 18.45 v Hali Tivoli rezerviran za evropski obračun proti danskemu GOG Gudmeju.

LIGA NLB, 10. KROG:
Sobota, 21. novembra, ob 19.00 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RD LL Grosist Slovan 25:21 (13:10)
RK Trimo Trebnje: Brana, Tomić; Rašo 7, Višček, Didovič 1, Grojzdek, Dobovičnik 1, Hamidović 2, Sarak 5, Kotar 3, Ropič, Udovič 3, Pandev, Grbić, Cirar 3; Trener: Uroš Zorman.
RD LL Grosist Slovan: Gošić, Naglav; Serdinšek-Ekart 3, Čemas 5, Dragar, Tufegdžić 2, Topolovec 1, Svečko 3, Lipovac, Perić, Žurga 3, Lešek 2, Martinović 1, Kotar, Sankovič, Turnšek 1; Trener: Aleš Repina.
IGRALEC TEKME:
Ozgur Sarak (RK Trimo Trebnje)