Novice

Staš Skube po sezoni odhaja v Velenje

Staš Skube po končani sezoni 2012/13 zapušča RK Trimo Trebnje in odhaja k državnim prvakom Gorenje iz Velenja. Pogodba z matičnim klubom mu poteče in logična poteza zanj in za klub je, da obrne nov list v svoji karieri.

Staš je za RK Trimo Trebnje odigral 13 sezon, od tega 7 za člansko ekipo. Bil je najboljši igralec svoje generacije, ki je iz sezone v sezono dobival večjo vlogo in postajal steber ekipe. Do konca je razvil svoj razkošni talent, se dokazal in postal nepogrešljiv član prve ekipe. Staš je ob najavi odhoda iz kluba povedal: “Po uspešnih odigranih sezonah v Trimu mislim, da je prišel čas, da naredim korak  naprej v mojem rokometnem razvoju. Ko sem dobil ponudbo Gorenja nisem veliko okleval in hitro je prišlo do dogovora. Dejstvo, da se bo Gorenje potegovalo za naslove na domači sceni ter igranje v ligi prvakov sta bila poglavitna razloga, da sem podpisal za Velenjčane. Rad bi se zahvalil domačemu Trimu, trenerjem in vsem, ki so sodelovali pri mojem razvoju. Verjamem, da se bom v Trimo še vrnil. Prepričan sem, da bo klub nadaljeval z uspešno politiko in da se bo v Trrebnjem še vedno igral kvaliteten rokomet”.

Staš je bil v sezoni 2010/11 najbolj ocenjen igralec prve rokometne lige in njen 2. najboljši strelec. Prav tako je bil 2. strelec 1. NLB Leasing lige tudi lansko sezono, letos pa je na lestvici najboljših strelcev na tretjem mestu. Bil je tudi član kadetske in mladinske reprezentance Slovenije. Z mladinci je leta 2010 osvojil 3. mesto na svetovnem prvenstvu v Egiptu. Prišel pa bo tudi čas, ko bo potrkal na vrata članske reprezentance. V to smo prepričani.

Stašu v novi sredini (seveda tudi zaključek tekoče sezone) želimo uspešno nadaljevanje in nadgrajevanje kariere. Težko ga bo nadomestiti, a po drugi strani pripravljamo teren za novega mladega igralca iz lastne baze, kar je tudi naša usmeritev.

 RK Trimo Trebnje