Novice

Starejši dečki A in B zanesljivo v polfinale

Po odigranih 20 tekmah starejših dečkov A in B sta ekipi dosegli 19 zmag in 1 poraz. Starejši dečki A so odigrali 10 tekem ter svojo prvo tekmo v sezoni izgubili, nato pa preostalih devet tekem zmagali. Starejši dečki B pa so odigrali 10 tekem in na vseh suvereno zmagali. Z 12. januarjem se začenjajo polfinalni boji, kar pomeni, da se bodo mladi Trebanjci srečali z močnejšimi tekmeci in še kako se bo potrebno potruditi za vsako osvojeno točko.

V polfinalni skupini A, kamor so se uvrstili starejši dečki B je 6 ekip,
ki so bodo borile za nastop na finalnem turnirju, ki ga bo organizirala ekipa, ki bo dosegla 1. mesto v polfinalni skupini A.  Poleg RK Trima Trebnje so v skupini še RK Sviš, RD Loka, RK Mokerc, RK Duplje-Tržič in RK Kronos. SDB prvo tekmo igrajo v  Ivančni Gorici proti RK Sviš.

Pri ekipi starejših dečkov A bo v polfinalni skupini A 8 ekip. Poleg RK Trima Trebnje še RD Izola, RD Loka, RK Krim-Olimpija, RD Slovan,  RK Mokerc, RK Sviš ter RK Radovljica. Organizator finalnega turnirja bo ekipa, ki bo osvojila 1. mesto v polfinalni skupini A. SDA prvo tekmo igrajo v Ljubljani proti RK Krim-Olimpija.

Starejši dečki A in B branijo naslov državnih prvakov, saj sta bili ekipi v lanski sezoni nepremagljivi in zasluženo osvojili 1. mesto v državi. V letošnji sezoni pa bo ta uspeh izredno težko ponoviti.

Sistem tekmovanja: Ekipe igrajo vsaka z vsakim doma in v gosteh. Prvi dve ekipi, ki zbereta največje število točk po končanih polfinalnih tekmah se uvrstita na finalni turnir na katerem nastopajo štiri najboljše ekipe v Sloveniji v svoji kategoriji. Ekipi, ki zasedeta 3. in 4. mesto v skupini igrata za razvrstitev od 5. do 8. mesta v državi. Ekipi, ki zasedeta 5. in 6. mesto v skupini igrata za razvrstitev od 9. do 12. mesta ter ekipi, ki zasedata 7. in 8. mesto v skupini igrata za razvrstitev od 13. do 16. mesta v državi.

D. L.