Novice

Spektakel z Gorenjem v prenosu na SportKlub

Člansko ekipo Trima Trebnjega v soboto ob 18.30 čaka spektakel v domači dvorani proti Gorenju Velenju, ki trenutno zaseda tretje mesto na prvenstveni lestvici. Varovanci trenerja Benjamina Teraša si na sobotnem obračunu, ki se bo s prenosom na SportKlub začel ob 18.30, želijo prikazati čim boljšo predstavo, a za presenečenje bo potrebno odigrati vrhunsko predstavo.

Trebanjce po prvem porazu v letošnjem koledarskem letu pri Riku Ribnici tokrat čaka gostovanje pri Gorenju Velenju. Ti imajo na svojem računu 28 točk in se nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Ekipa, ki jo vodi Zoran Jovičić, je do sedaj vknjižila trinajst zmag, dva remija in štiri poraze. Moštvo je v prvem delu sezone nastopalo tudi v EHF pokalu, v zadnjem krogu kvalifikacij za skupinski del pa izpadlo proti španskemu Granollersu.

Najboljši strelec velenjske zasedbe je Matic Verdinek, ki s 148-imi doseženimi zadetki zaseda še prvo mesto na lestvici strelcev v NLB ligi. Moštvi sta si nazadnje nasproti stali v letošnji sezoni, ko so varovanci trenerja Benjamina Teraša na prvi tekmi rednega dela državnega prvenstva izgubili z rezultatom 31:31 (15:14).

»V soboto želimo igrati samo rokomet, ki ga znamo in pri tem uživati. V tej sezoni smo že dokazali, da se lahko kosamo z vsakim nasprotnikom in, da je v eni tekmi možno prav vse. Igramo doma, ne bojimo nikogar in borili se bomo za vsako žogo, kot da je zadnja na svetu. S pametno in koncentrirano igro ter ob pomoči naših zvestih navijačev nam lahko uspe. Verjamem, da nam bodo navijači zopet pripravili odlično atmosfero, zato komaj čakamo, da se tekma začne. Vsi lepo vabljeni, skupaj smo močnejši,« pred spektaklom v trebanjski športni dvorani meni kapetan ekipe Tevž Grandovec.

Srečanje, ki se v soboto v trebanjski športni dvorani prične ob 18.30, bo prenašala tudi slovenska televizija SportKlub.

Liga NLB, 20. krog:

Sobota, 2. marca, ob 18.30 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje