Novice

Spektakel v trebanjski športni dvorani pripadel Velenjčanom

Rokometaši Trima Trebnjega so na spektaklu v domači trebanjski športni dvorani tesno klonili proti ekipi Gorenja Velenja, a še vedno imajo možnosti za uvrstitev v NLB ligo za prvaka, kar je glavni cilj trebanjskih levov v letošnji sezoni.

Trebanjski rokometaši so srečanje 20. kola NLB lige začeli nekoliko v krču in nasprotnikom iz Velenja dovolili prednost treh zadetkov že v osmi minuti srečanja (1:4). Gostitelji so v nadaljevanju uspeli zaigrati bolje in postopoma topili zaostanek. V 22. minuti je Tobias Cvetko z odličnim zadetkom popeljal Trebanjce do izenačenja s 7:7, ob odmoru pa so Velenjčani vodili z 8:9.

Gostje so v uvodnih minutah drugega polčasa mirno držali prednost v svojih rokah, sledila pa je napadalna in agresivna igra rokometašev Trebnjega. Ti so se v47. minuti ponovno uspeli približati na gol zaostanka (15:16). Sledila je napeta in razburljiva končnica, v kateri so več sreče imeli Velenjčani in tekmo dobili z rezultatom 20:22.

Najboljši strelec pri domačih je bil s petimi goli Tobias Cvetko, pri Gorenju pa je enak izkupiček zabeležil Matic Verdinek. V vratih Trebanjcev je z desetimi obrambami blestel Urh Brana, pri Gorenju jih je šest zbral Emir Taletovič.

Trebanjce v naslednjem krogu čaka še en spektakel v domači dvorani, ko gostijo ekipo Urbanscape Loke. Gorenje Velenje prihodnji krog čaka domača tekma z Dol TKI Hrastnikom.

»Po zaključeni tekmi bi rad čestital vsem svojim soigralcem za veliko proti ekipi Gorenja Velenja. Zahvalil bi se tudi vsem navijačem, ki so nas bodrili od prve do zadnje minute. Takšnih tekem si športniki vedno želimo, kljub porazu pa gremo z igrišča dvignjenih glav, saj smo pustili srce na igrišču. Naslednji teden nas čaka ena najpomembnejših tekem proti Urbanscape Loki. Želimo si takšnega vzdušja, kot smo ga doživeli na današnjem spektaklu. Še enkrat se zahvaljujem vsem navijačem za vzpodbudo,« je po dvoboju povedal igralec tekme, Urh Brana.

Liga NLB, 20. krog:

Sobota, 2. marca, ob 18.30 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje 20:22 (8:9)

RK Trimo Trebnje: Brana 10 obramb, Urbič, Hasić; Cvetko 5 (3), Seferović 3, Dobovičnik 2, Matic Kotar 3 (1), Miha Kotar 1, Marko Kotar 1, Udovič 2, Sašek, Redek, Bojanić 1, Grbić 1, Grandovec, Cirar 1; Trener: Benjamin Teraš.

RK Gorenje Velenje: Taletović 6 obramb, Vujović, Logar; Mazej 1, Haseljić 2, Tajnik 1 (1), Špelić 2, Matanović 4, Levc, Stojnić 1, Miklavčič 2, Banfro, Verdinek 5 (2), Miha Kavčič 1, Aleks Kavčič 3 (2), Kete; Trener: Zoran Jovičić.