Novice

Slovenci še tretjič osvojili turnir

Slovenska moška kadetska reprezentanca se je v okviru priprav za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji mudila na močnem mednarodnem turnirju v Bosni v mestu Bugojno. Trener Jani Klemenčič je za velikonočno akcijo strokovno ekipo okrepil z Marjanom Potokarjem in Slavkom Ivezičem. Varovanci Klemenčiča so se tega turnirja udeležili že tretjič zapored in še tretjič zmagali.

Veliko težkega dela sta opravila tudi rokometaša RK Trima Trebnje, Žiga Urbič in Matic Kotar. Premagali so Srbijo, Slovaško, Katar in v skupini remizirali s Hrvati, katere so na koncu v finalu tudi premagali.

Prva tekma je bila proti Srbiji. Slovenci so igro vse skozi stopnjevali, tako, da je bil rezultat v  50. minuti 29:19 in tako zmaga ni bila več vprašljiva. Naslednja tekma je bila s Slovaško, kjer so varovanci Klemenčiča zmagali še z višjo razliko in se tako že uvrstili v polfinale. Zadnja tekma v skupinskem delu je bila z zelo močno Hrvaško, ki do takrat ni poznala poraza. Videli smo odlično tekmo, kjer so naši imeli celo priložnost zmagati, a so žal, s slabo izvedenim cepelinom možnost za zmago zapravili in končni rezultat je bil neodločen. Veliko je k temu rezultatu pripomogel Matic Kotar, saj je prispeval 4 gole. Polfinalna tekma je bila proti »sponzorjem« tega turnirja, Katarju. Fantje so pričakovali težjo tekmo, zato so se na Katarce zelo dobro pripravili, kar pove tudi rezultat na koncu 26:19.                                         V finalu pa so se Slovenci znova pomerili s Hrvati. Prvi polčas so prevladovali rokometaši Hrvaške in si priigrali prednost 3 zadetkov (13:10). Hrvaška je nato prednost še povečala(19:15), zato se je trener odločil, da v 38. minuti pošlje v gol Žiga Urbiča, ki je takoj ubranil nekaj ključnih strelov in tako je v 42. minuti bil rezultat izenačen(19:19). Slovenska obramba je stopnjevala moč  in ni dovolila nasprotniku enostavnih strelov. V 50. minuti je tako Slovenija že vodila za gol(20:21) in do konca tekme ni izpustila prednosti.  Na koncu so se naši fantje veselili težko prigarane zmage in še v tretjič zapored osvojili ta turnir. Končni rezultat finala je bil 21:24 v korist Slovenije.

Skupinski del:

SLOVENIJA:SRBIJA 30:21 (17:11)

SLOVENIJA:SLOVAŠKA 31:19 (14:10)

HRVAŠKA:SLOVENIJA 25:25 (14:14)

 

Polfinale:

SLOVENIJA:KATAR 26:19 (15:11)

Finale:

HRVAŠKA:SLOVENIJA 21:24 (13:10)

Končni vrstni red:

  1. Slovenija
  2. Hrvaška
  3. Poljska
  4. Katar
  5. Slovaška
  6. Srbija
  7. Bosna in Hercegovina
  8. Makedonija

 

Kdo je nastopil?

Urh Kastelic (Maribor Branik), Žiga Urbič (Trimo Trebnje), Gašper Perko (Krško), Tilen Sokolič (Koper 2013), Jure Kocbek (Jeruzalem Ormož), Aleks Kavčič (Urbanscape Loka), Alex Vlah (Koper 2013), Rok Cvetko (Celje Pivovarna Laško), Matic Kotar (Trimo Trebnje), Blaž Janc (Celje Pivovarna Laško), Jan Prevolnik (Slovan), Gal Marguč (Celje Pivovarna Laško), Nejc Planinc (Slovan), Darko Stojnič (Slovan), Jure Škafar (Krško), Jakob Beđeti (Celje Pivovarna Laško)