Novice

SDA:V domači dvorani padlo tudi Celje

V soboto, 11. 3.2017, je v naši Dvorani OŠ Trebnje potekala pomembna tekma boju za vrh lestvice med RK Trimo Trebnje in gosti, ekipo RK Celje Pivovarna Laško.

Po začetnem vodstvu gostov (0:1) smo izid izenačili in v naslednjem napadu povedli, nato pa je nekaj minut sledila igra gol za gol. Po izenačenju na 8 so gosti spet povedli, vendar smo še naprej vztrajali pri svoji trdni igri v obrambi in potrpežljivostjo v napadu, s katero smo naredili delni izid 4:0. Tudi gol nasprotnikov nas ni zmedel in vodstvo smo ob odločni igri v obrambi in odličnih obrambah vratarja celo povišali na 6 golov razlike, na odmor pa odšli s prednostjo 5 golov (18:13). Tudi v nadaljevanju smo igrali, kot smo se dogovorili, ter vodstvo celo povišali na 7 (20:13). Sledile so črne minute, ko so gostujoči igralci prišli na samo na 3 gole zaostanka. Kljub temu smo v obrambi garali in vodstvo spet povišali na 5 golov razlike. Tudi naši nasprotniki pa se niso predali. Ko je bil v 35. minuti za 2×2 minuti izključen G. Mlakar, so se nam zatresle roke. Čeprav smo držali razliko 2 ali 3 golov, so nas v zaključku gosti ujeli in izid izenačili (27:27). Kazalo je že, da nam bo sreča spet obrnila hrbet. Groba igra, ki sta jo sodnici dovoljevali čez celo tekmo in ki so jo naši nasprotniki pokazali sploh v zadnjih minutah tekme, se gostom iz Celja tokrat ni obrestovala. Po grobem prekršku nad G. Mlakarjem v zadnjem napadu sta le dosodili Celjanu T. Kocjančiču prekršek za izključitev in rdeč karton. Ob tem je bila v našo korist dosojena še 7-metrovka, ki jo je zanesljivo izvedel M. Rajk in slavje, ker smo premagali trenutno prvouvrščeno ekipo polfinalne skupine B, se je lahko pričelo.

Igralci se zavedamo, da je vsak od nas prispeval svoj delež k tej zmagi. Pomembna je tudi pomoč s klopi, da o glasnih navijačih, ki nas spodbujajo na tekmah, sploh ne govorimo. Hvala!

Končni rezultat – 29:28.

RK Trimo Trebnje: M. Gaberc, O. Kovič, M. Mežan, T. Povše (5), M. Rajk (13), M. Pangrc (1), G. Mlakar (5), G. Gole, Ž. Vovk, J. Rakar, K. Erman, R. Jevnikar, T. Rezelj (3), Ž. Dular (1), A. Čulk (1), A. Kirm;   trener: M. Radelj

G. G.

2017-03-11 13.13.47