Novice

SDA smo osvojili končno 5. mesto!

V soboto, 27. 5. 2017, je RK Trimo Trebnje gostil »mali finale« – turnir za razvrstitev od 5. do 8. mesta v kategoriji SDA, na katerega so se iz polfinalnih skupin poleg naše ekipe uvrstili še rokometaši ŠD Mokerc – Ig, RD Riko Ribnica in RK Slovenj Gradec.

Pred začetkom turnirja smo se starejši dečki A RK Trimo Trebnje zahvalili trenerju Marku Radlju in njegovemu pomočniku Roku Skolu, ki sta iz rok kapetana Rezlja prejela skromno darilo, saj sta v nas polagala svoje znanje na treningih in tekmah, predvsem Marko pa se je z nami »borbal«, tudi ko ni šlo za rokomet.

V 1. srečanju smo se domačini pomerili z ekipo ŠD Mokerc – Ig. Že uvodne minute so pokazale, da bo tekma napeta in negotova. Igra gol za gol, kjer smo lovili goste, je sledila do rezultata 5:5, takrat pa nam je uspelo narediti razliko 2 golov. Na odmor smo šli s prednostjo 3 golov (11:8). Tudi v nadaljevanju nismo popuščali. Zmedle nas niso niti izključitve na naši strani, ki niso zmanjšale borbenosti v obrambi in napadu. Prednosti nismo spustili iz rok in razlika v golih je rasla. Najvišjo prednost 7 golov smo tako dosegli prav ob koncu tekme, ki se je končala z rezultatom 24:17.

V 2. srečanju sta se pomerili ekipi RD Riko Ribnica in RK Slovenj Gradec. Po izenačenem rezultatu ob koncu srečanja so igralci po dogovoru trenerjev izvajali 7-metrovke. Srečnejši so bili igralci iz Slovenj Gradca, ki so zmagali z rezultatom 31:32.

Tudi v 3. tekmi med ŠD Mokerc – Ig in RD Riko Ribnica je bilo potrebno izvajanje 7-metrovk, saj po srečanju nismo dobili zmagovalcev. Tudi tokrat je sreča Ribničanom obrnila hrbet. Ižanci so namreč zmagali z rezultatom 40:39.

V zadnjem srečanju za končno 5. mesto v državi smo se Trebanjci pomerili s Slovenjgradčani. Ti so tekmo odprli z golom, po našem izenačenju in vodstvu pa niti za trenutek ni bilo dvoma, kdo bo zmagovalec. Z mirno in zanesljivo igro smo ob polčasu vodili za 3 gole (10:7), v drugem delu pa smo razliko le še povečevali. Sredi 2. polčasa so gostje zaostajali že za 8 golov. Tako so priložnost za igro dobili prav vsi igralci, ki so visoko prednost ubranili do konca tekme. Zmaga za 7 golov razlike in končno slavje uspehu se je lahko pričelo.

Končno 5. mesto v državi v kategoriji SDA smo osvojili: M. Gaberc, O. Kovič, T. Povše, M. Rajk, M. Pangrc, G. Mlakar, J. Rakar, K. Erman, R. Jevnikar, T. Rezelj, Ž. Dular, A. Čulk, M. Mežan, G. Gole in A. Kirm s trenerjema M. Radljem in R. Skolom.

Ob koncu sezone se še enkrat zahvaljujemo trenerjema za vso potrpežljivost, ki sta jo morala imeti ob vseh nas, staršem za spodbudo doma in na tekmah in sponzorjem, ki so nam priskočili na pomoč, ko smo jo potrebovali.

Se vidimo septembra, ko gremo novim zmagam naproti.

G. G.

Več slik.

 

DSCN8725