Novice

SDA: Ni konec, dokler ni konec

V nedeljo, 19. 3.2017, smo SDA RK Trimo Trebnje doma gostili ekipo RK Brežice.

V začetnih minutah tekme, ko se je tudi na igrišču kazala nervoza na obeh straneh, si nobena ekipa ni uspela priigrati prednosti. Do 5. minute je bil tako rezultat izenačen. Nam pa igra nikakor ni stekla. V obrambi nismo stali trdno, v napadu pa so se vrstile izgubljene žoge. Glede na prikazano je bil trener Radelj primoran zahtevati minuto odmora, vendar tudi to ni kaj dosti pomagalo.  Gosti so svojo prednost povišali že na 6 golov, pa tudi 2 time out-a naše klopi nista zalegla. Na odmor smo odšli z zaostankom 5 golov (11:16).

Tudi v 2. polčasu nikakor nismo našli recepta, da bi ustavili goste, ki so kar leteli po igrišču.  Z menjavami smo poskušali obrniti potek tekme, gosti pa so držali varen rezultat. Še v 38. minuti je semafor kazal 20:26 za goste, vendar se nismo predali. Verjeli smo, da lahko goste vseeno še ujamemo. V 43. minuti je pri vodstvu gostov za 5 golov trener zopet zahteval minuto odmora in vedeli smo, da mora vsak od nas v zadnjih minutah tekme dati vse od sebe. Po rdečem kartonu, ki si ga je zaradi 3 izključitev prislužil gostujoči igralec Bogovič, smo še bolj strnili vrste in se borili kot levi. M. Rajk je v 46. minuti dosegel izenačujoči gol, po izgubljeni žogi gostov v napadu pa nas je M. Pangrc popeljal v vodstvo. Kljub izenačenju, ki so ga še dosegli gosti, smo igralci pustili srce na igrišču in se zavedali, da tekme ni konec do zadnjega sodnikovega žvižga. V zadnjih minutah smo prikazali veliko mero zbranosti in si z zaporednimi 3 goli  priigrali zlata vredno zmago. Tako smo se Brežičanom oddolžili za januarski poraz v gosteh.

Končni rezultat – 32:29.

RK Trimo Trebnje: M. Gaberc, O. Kovič, M. Mežan, T. Povše, M. Rajk, M. Pangrc, G. Mlakar, G. Gole, Ž. Vovk, J. Rakar, K. Erman, R. Jevnikar, T. Rezelj, Ž. Dular, A. Čulk;   trener: M. Radelj

Več slik

G. G.

2017-03-19 11.16.49