Novice

SDA: Nesrečen poraz v Brežicah

Show RK Trimo Trebnje, SDA, sezona 2016/17V nedeljo, 15. 1. 2016, smo SDA RK Trimo Trebnje v Brežicah igrali prvo tekmo v polfinalni skupini B proti prvouvrščeni ekipi predtekmovalne skupine SDA – jug, proti domačinom iz RK Brežice.

V prvem polčasu si nobeni od ekip ni uspelo priigrati prednosti. Nervozno igro so zaznamovale številne napake na obeh straneh. Šele po izenačenju na 12 smo Trimovci v zaključnih minutah 1. polčasa uspeli s čvrsto obrambo in zanesljivi streli v napadu priti do vodstva za 2 gola in prednost zadržati do polčasa (13:15).

V nadaljevanje tekme so bolje krenili domačini in izid izenačili na 17. Sledila izenačena igra, po napakah v naši obrambi, ko smo do odprtih strelov puščali igralca Brežic Švalja in Stopinška (oba sta dosegla po 9 golov), in nekaj zapravljenih priložnostih za zadetek pa se je naš zaostanek povečal na 3 gole.

V nervozni končnici tekme sta tudi sodnika najbrž podlegla pritisku, povrhu vsega pa so se pojavile nerazumljive napake še pri zapisnikarski mizi, kar je bila očitno voda na mlin domačinom. V odločilnih trenutkih tekme smo zaradi 3 izključitev ostali brez Gašperja Mlakarja in kljub naši veliki želji in bučni podpori navijačev s tribune popolnega preobrata nismo zmogli. Domačini so zmagali z rezultatom 27:24.

Že v naslednjem krogu sledi popravni izpit, tokrat proti ekipi iz Slovenj Gradca, ki je predtekmovanje v svoji skupini končala na 3. mestu. Navijači – vljudno vabljeni!

RK Trimo Trebnje: O. Kovič, M. Gaberc, M. Pangrc (2), M. Rajk (15), G. Mlakar (2), G. Gole (3), Ž. Vovk (1), A. Čulk (1); trener: M. Radelj

G. G.