Novice

SDA: Kljub porazu iz Zlatoroga z dvignjeno glavo

V soboto, 6. 5. 2017, smo SDA RK Trimo Trebnje gostovali pri prvouvrščeni ekipi polfinalne skupine B, pri ekipi RK Pivovarna Laško Celje.

Tekmo so bolje odprli domačini in povedli za 4 gole (5:1), tako da je bil naš trener primoran vzeti minuto odmora. Po njej smo se gostiteljem približali na gol zaostanka, pa jim v minutah slabe igre v nadaljevanju zopet dovolili, da so naredili razliko 4 golov. Proti koncu 1. polčasa smo spet igrali trdno v obrambi in bili učinkoviti v napadu. Prednost domačinov je tako skopnela in na odmor smo odšli z golom zaostanka (12:11). Tudi v nadaljevanju smo potrpežljivo sledili Celjanom in kmalu celo izenačili na 13, nato pa so domačini spet izkoristili trenutke nezbranosti v naši igri in ušli za 5 golov (20:15). Na vse načine smo jih poskušali ujeti, kar nam je delno tudi uspelo, saj smo se jim približali na 3 gole. Žal je v 45. minuti naš igralec, ki je ob izvajanju sedemmetrovke nasprotnega vratarja nesrečno zadel v glavo, prejel rdeč karton in bil izključen. Takšna odločitev sodnikov je vplivala na našo igro bolj, kot bi si želeli, in žal smo morali ob koncu športno priznati poraz. Kljub temu smo iz Zlatoroga zaradi borbene igre, ki smo jo kazali večino tekme, lahko odšli z dvignjeno glavo.

Končni rezultat – 27:22.

RK Trimo Trebnje: M. Gaberc, O. Kovič, T. Povše, M. Rajk, M. Pangrc, G. Mlakar, J. Rakar, K. Erman, R. Jevnikar, T. Rezelj, Ž. Dular, A. Čulk, M. Mežan; trener: M. Radelj

V Celju smo odigrali zadnji krog tekmovanja v polfinalni skupini B, v kateri smo zasedli končno 3. mesto. Tako se bomo v soboto, 27. 5. 2017, na domačem igrišču trebanjske šole borili za razvrstitev od 5. do 8. mesta v Sloveniji. Takrat nam bo prišla prav vsaka spodbuda s tribune, zato navijači, vljudno vabljeni. Naj se trese naša dvorana!

G. G.

2017-05-06 12.37.43