Novice

S pomembno zmago v Dobovi do novih točk

Trebanjski rokometaši so z dobro igro v Dobovi prišli do zelo pomembne tretje zmage in tako prišli še do 7. točke v letošnji sezoni Lige NLB.

Ivana Vajdla v naslednjem krogu čaka domača tekma z Urbanscape Loko. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjci so bili lani sicer večinoma prepričljivi proti Dobovčanom, katera zna biti na domačem terenu precej neugodna. To je dokazala že v lanski sezoni, ko je Trebanjcem ob koncu lanskega koledarskega leta v domači dvorani zadala težak udarec in jih uspela celo premagati. V današnjem obračunu proti lanskoletnemu trebanjskemu trenerju Benjaminu Terašu so uspeli slaviti izbranci Ivana Vajdla in na svoj račun vpisali tretjo pomembno zmago.

Tokratne začetne minute je zaznamovalo predvsem hitro doseganje zadetkov z obeh strani, saj je na semaforju že v osmi minuti kazalo 6:6. A moštvi sta igrali zares napeto in stalno izmenjavali vodstvo, ob odmoru pa je na semaforju kazalo 18:17 za Dobovčane.

V drugem delu je sledila boljša predstava gostov, ki so se po osredotočeni igri v 44. minuti z golom Cirarja uspeli oddaljiti že na +3 (22:25). V razburljivi in napeti končnici so Vajdlovi izbranci uspeli zadržati prednost in z odliko slavili z 32:35.

Najboljši trebanjski strelec je bil Gal Cirar, ki je zadel sedemkrat, s šestimi goli mu je sledil Anže Dobovičnik.

»Za nami je zelo težka tekma, a popolnoma zaslužena zmaga. Vedeli smo, kaj nas čaka v Dobovi, ki velja za neugodnega tekmeca. Pripravljali smo se cel teden na njih, na koncu pa je odločila ekipna igra in požrtvovalnost. Pustili smo srce na igrišču in zasluženo zmagati. Čestitke vsem soigralcem in strokovnemu štabu za zmago. Gremo dalje,« je po tekmi dejal bosanski ostrostrelec Dino Hamidović.

V prihodnjem krogu se bo trebanjsko moštvo v domači dvorani pomerilo z Urbanscape Loko,

Liga NLB, 5. krog:
Sobota, 5. oktobra, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Dobova):
MRD Dobova – RK Trimo Trebnje 32:35 (18:17)
Strelci za MRD Dobova:
Sintič 9, Markušić 6, Florjančič 4, Kunst 3, Bradeško 3, Jezernik 3, Lončar 2, Humek 1, Krnc 1.
Strelci za RK Trimo Trebnje:
Cirar 7, Dobovičnik 6, Rašo 6, Didovič 5, Hamidović 5, Marko Kotar 3, Udovič 2, Redek 1.