Novice

ROK ŽELJKO: “Za Trimo sem se odločil,ker ima najboljšo rokometno šolo v Sloveniji.”

zeljkoRok Željko, rojen 2. 5. 1997, je mladi rokometaš, ki je s 16 leti odšel od doma, da bi lahko s selekcijo kadetov treniral v RK Trimo Trebnje. Njegovo igralno mesto pri rokometu je desni zunanji ali desno krilo. Rok je sicer Belokranjec, doma iz Črnomlja. Tam je lani obiskoval gimnazijo, kjer je 1. letnik zaključil s prav dobrim uspehom, od letos pa je dijak 2. letnika Gimnazije Novo mesto. Je Zoisov štipendist.

Da bi si olajšal prihode na treninge, je svoj dom zamenjal za bivanje v dijaškem domu v Novem mestu. V Trebnje se vozi z vlakom, kar mu dnevno vzame kar veliko časa. Zaradi prometnih povezav, ki se ne ujemajo s terminom treningov, je v Trebnjem že uro in pol prej, torej ob 18.30, trening pa se mu prične ob 20.00 in traja do 21.45. V Novo mesto se vrne šele ob 23.00. Za prehrano skrbi sam. Klub temu mu po treningu včasih zmanjka časa, da bi jedel. V prostem času rad igra kitaro ali pa se sprosti ob drugih športih, kot so badminton , odbojka, košarka in nogomet. ZELJKO123

Odločitev, da se tako mlad odpraviš od doma, da bi sledil svojim sanjam, je v tvoje življenje vnesla veliko sprememb. Kako si se ti spopadel z življenjem brez vsakodnevnega nadzora in nasvetov staršev, z novo šolo, soigralci? Z vključevanjem v ekipo nisem imel težav, saj sem nekatere igralce poznal že od prej. Malo več težav je s šolo, saj mi primanjkuje spanca in zato težje sledim pouku. Način življenja mi po eni strani ustreza, saj sem odvisen sam od sebe in nosim tudi večjo odgovornost.

Kako usklajuješ šolo in treninge? Verjetno se moraš marsičemu odreči … Šole in treningov nekako ne uspem uskladiti tako, kot bi si želel, vendar sem že veliko bližje kot na začetku šolskega leta. Statusa športnika nimam, saj mi doma ne dovolijo, da bi šolo postavil na stranski tir.

Zakaj si se odločil tako mlad zamenjati klub, v katerem si pridobil osnovno rokometno znanje, in prestopiti ravno v RK Trimo Trebnje? Odločitev je bila po svoje preprosta. RK Trimo Trebnje v zadnjih letih slovi kot klub z najboljšo rokometno šolo v Sloveniji in občutkom za delo z mladimi. Tu lahko resnično nadgradim svoje rokometno znanje.

Kdo je tvoj vzornik? Moj vzornik je Luc Abalo, ker je zelo atraktiven in zanimiv igralec in ima specifičen način igre.

Si član selekcije kadetov, ki veliko obeta. Zanima me, kaj pričakuješ od kadetskega finala, ki bo v Trebnjem 17. in 18. maja? Ja, ekipa je res močna in dobro uigrana. V finalu bomo dali vse od sebe, da izkoristimo prednost domačega terena in napademo prvo mesto. Mislim, da smo tega dosežka sposobni. V finalu nas čakajo kvalitetni nasprotniki, zato bodo tekme težje, kot smo navajeni. Upam, da nas bojo navijači prišli vzpodbujat v čim večjem številu.

Kje se vidiš v prihodnosti? O prihodnosti še nisem veliko razmišljal, vendar bom vsekakor dal prednost šoli. V rokometu je namreč tako, da se lahko hitro primeri kakšna poškodba in nikoli ne veš, kdaj se ti kariera predčasno konča.

zeljko12 rokzeljkovakciji
zeljko123

Uspešne ljudi vedno spremlja nekdo, ki ne stoji v ospredju … Seveda. Rad se bi zahvalil vsem, ki so mi omogočili prihod v Trebnje, predvsem podjetju ALVA, katere direktor in lastnik je Jure Višček. Prav on je prispeval, da se je poravnal dolg do matičnega kluba v Črnomlju. Zahvala gre tudi Davidu Lipoglavšku in Mihi Movrinu za vso pomoč pri urejanju prestopa. Posebna hvala pa velja družini Butkovec, ki mi je v veliko oporo že od samega začetka. Pri njih se namreč občasno učim, prehranjujem …

D. L.