Novice

RK Trimo Trebnje prihodnjo sezono v EHF European League

Vodstvo kluba RK Trimo Trebnje je skupaj s pomembnimi sponzorji ob koncu tekmovalne sezone sprejelo odločitev, da bo prihodnjo sezono nastopalo v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju EHF European League, družbi številnih evropskih velikanov.

Trebanjski klub se v evropska tekmovanja vrača prvič po desetih letih. Zadnjo tekmo v Evropi je odigral 20. februarja 2010 proti španskemu klubu CAI BM Aragon in izpadel v tretjem krogu EHF pokala.

Takratni trener Marko Šibila je imel v ekipi na voljo kopico odličnih igralcev. Barve kluba so v omenjenem obdobju branili Klemen Ferlin, Anže Korelec, Matjaž Erčulj, brata Radelj, brata Skube, David Imperl, Jure Sušin, Uroš Paladin, David Miklavčič, Željko Musa, Jernej Papež ter Miha Zarabec.

V minuli sezoni je četa Ivana Vajdla osvojila odlično tretje mesto ter si priigrala igranje v evropskih tekmovanjih. Ker je drugouvrščena Riko Ribnica odpovedala igranje v EHF ligi (pred tem EHF pokal) ter Celje Pivovarna Laško še naprej ostaja del EHF Lige prvakov, bo Trimo začel evropsko sezono v drugem kvalifikacijskem krogu in ga od skupinskega dela ločita le še dve tekmi.

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje:
»V Rokometnem klubu Trimo Trebnje smo si po desetih letih ponovno izborili možnost nastopanja v evropskih tekmovanjih. V sodelovanju s sponzorji smo se odločili, da sprejmemo izziv tekmovanja EHF European league. Tekmovalno in organizacijsko gledano je to tekmovanje precej zahtevnejše, a po drugi strani bistveno bolj zanimivo za navijače in sponzorje. Za večino slednjih so države udeleženk tega tekmovanja tudi ciljni trgi pri njihovem poslovanju. Zavedamo se, da so izkušnje v takšnem tekmovanju zelo pomembne, ki pa jih ne moreš pridobiti, če ne poskusiš. Tako načrtujemo eno zanimivo zgodbo v kateri upamo, da bomo še na Dolenjsko pripeljali velike rokometne spektakle.«