Novice

Reprezentanca mlajših kadetov v polfinalu, Žiga Urbič branil odlično

Slovenski upi nadaljujejo niz zmag na olimpijskem festivalu evropske mladine, ki se igra v Utrechtu. Varovanci trenerja Saše Prapotnika so najprej ugnali Norveško, nato Hrvaško in v zadnjem krogu skupine B še Nemčijo. Tako se bodo v polfinalu, ki bo v četrtek, 18. julija, ob 18. uri, pomerili s Švedsko.

SLOVENIJA – NEMČIJA 29:27 (14:13)

Slovenija: Kastelic (4 obrambe), Urbič (10 obramb), Velkavrh, Stojnič, Husar 7, Kavčič, Kikanovič, Janc 7, Prevolnik, R. Cvetko (O) 1, Malus 8, Beđeti 1, Kolmančič, Marguč 3, R. Cvetko (C) 2, trener: SaŠa Prapotnik.

Slovenija je v tretjem krogu predtekmovanja kljub slabi predstavi ugnala še Nemčijo, ki je bila izjemno trd oreh. V 27. minuti je bil rezultat še neodločen (11:11). Dobro igro na začetku drugega polčasa je Slovenija kronala z vodstvom z 22:17.

Ob tem je Aleks Kavčič imel tudi protinapad za plus šest, a ga je zapravil in Nemčija se je z delnim izidom 5:0 vrnila v igro (22:22). V dramatični končnici je Nemčija celo povedla s 26:25 in šele potem so slovenski fantje uvideli, da je vrag vzel šalo in zaigrali tako, kot znajo. Za potrditev zmage je zadel Gal Marguč.

Slovenija je proti Nemčiji odigrala najslabšo tekmo turnirja, a vendarle zmagala. Pohvaliti je potrebno oba vratarja, se posebej Žigo Urbiča, ki je v drugem polčasu zbral devet obramb, in Blaža Husarja, ki je z levega krila dosegel sedem zadetkov. Najboljšo predstavo na turnirju je ponudil tudi Jaka Malus, ki je tekmo končal s strelskim izkupičkom 11-8.

S tremi zmagami je Slovenija osvojila prvo mesto v skupini in jo v polfinalu, v četrtek, 18. julija, ob 18. uri, čaka tekma s Švedsko.

Vir: http://www.rokometna-zveza.si/

D. L.