Novice

Redni del Lige NLB končali s porazom

Članska ekipa Trima Trebnjega je na zadnji tekmi rednega dela Lige NLB gostovala pri ekipi Dol TKI Hrastnika in po hudi borbi morala priznati premoč domačinom z rezultatom 28:26 (12:14). Zdaj jo čakajo boji za mesta v končnici za obstanek.

Tekmo so gostje začeli obetavno in hitro držali stik z domačo ekipo. Po nekaj napakah Dolanov so v 7. minuti uspeli povesti z 2:4, a so se domači s tremi zaporednimi zadetki hitro izenačili na 7:7. Kasneje so gostitelji uspeli povesti in vodstvo v svojih rokah držali le do enega zadetka prednosti. V začetku 20. minute pa je Trebanjcem končno steklo v napadu in z delnim izidom 0:3 so povedli za +2 (10:12). Na odmor so odšli z vodstvom 12:14.

V drugi del sta ekipi vstopili precej izenačeno, domači rokometaši pa so si v 40. minuti z golom Gregorja Klepeja vnovič priigrali minimalno prednost (17:16). Dolani so še naprej držali vodstvo v svojih rokah, tako da se je gostujoča zasedba lahko približala le na izenačen izid. V končnici trebanjskim rokometašem vendarle ni uspelo znižati zaostanka in varovanci Benjamina Teraša je izgubilo srečanje z izidom 28:26.

Trebanjske rokometaše zdaj čakajo boji v Ligi NLB za obstanek. Tam se bo udarila z rivaloma iz Novega mesta in Ivančne Gorice, v trebanjski športni dvorani pa bodo gostovali še Dobova, Jeruzalem Ormož in Dol TKI Hrastnik. Prav slednji bo nasprotnik Trebanjcev že v prvem krogu, srečanje pa bo odigrano v dvorani Dolanka.

“Žal smo izgubili dve pomembni točki v boju za cilj, to pa je prvo mesto v končnici za obstanek. V odločilnih trenutkih nismo bili dovolj zbrani. V obrambi se nismo držali dogovorov. V napadu pa nismo imeli dovolj koncentracije. Dve točki pa sta tako ostali v Zasavju,” je po dvoboju povedal Matic Kotar.

Liga NLB, 22. kolo:

Sobota, 16. marca, ob 19.00 (Športna dvorana Dolanka, Dol pri Hrastniku):

RK Dol TKI Hrastnik – RK Trimo Trebnje 28:26 (12:14)

RK Dol TKI Hrastnik: Nunčič 8 obramb, Seme, Brilej 7, Klepej 9 (1), Ajdari 1, Grušovnik, Pintar, Bauerheim 2, Hribšek 3, Zore, Ramič 1, Ribič, Jakopič, Simončič, Cigler, Koprivc 5; Trener: Aleš Sirk.

RK Trimo Trebnje: Brana 6 obramb, Hasić, Urbič; Cvetko 2, Matic Kotar 2, Seferović 8 (7), Dobovičnik 1, Miha Kotar, Marko Kotar 4, Udovič 3 (1), Sašek, Redek, Bojanić 2, Grbič, Grandovec 1, Cirar 3 (2); Trener: Benjamin Teraš.