Novice

Prva tekma v novi sezoni – v Trebnje prihaja Izola

Četrtek, 8.9.2016

Konec tedna se pričenja državno prvenstvo v 1.A ligi. V goste v Trebnje prihaja RD Istrabenz Plini Izola. Misli pred začetkom prvenstva so predstavili kapetan ekipe Tevž Grandovec in pomočnika kapetana Maj Gandovec ter Luka Florjančič.

tevž2Tevž Grandovec: “Priprave so za nami, pred nami pa je prva tekma. Dobro smo  oddelali priprave in tudi novinci so se lepo vključili v ekipo. Kot prejšnja leta smo tudi pred letošnjo sezono nekoliko spremenili ekipo, vendar mislim, da nam to ne bo predstavljalo večjih težav. Nekaj preglavic nam povzročajo manjše poškodbe, ampak verjamem, da bomo za tekmo stisnili zobe in pokazali vse kar znamo. Naš osnovni cilj je, da vzpostavimo ekipno vzdušje in energijo, ki jo bodo ljudje hoteli videti in bodo z veseljem prišli v trebanjsko dvorano, iz katere želimo narediti težko osvojeno trdnjavo. Verjamem, da nam s pomočjo publike to lahko uspe. Prva priložnost za korak proti našemu cilju je že to soboto, zato vljudno vabim gledalce, da se zberejo v čim večjem številu in nam pomagajo pri osvojitvi prvih točk.”

IMG_5817Maj Grandovec: “Začenja se nova sezona, ki jo po pripravljalnem obdobju že vsi nestrpno pričakujemo. V prvem mesecu smo odigrali kar nekaj tekem, vendar nikoli v polni postavi. Kljub težavam s poškodbami, smo tekme odigrali dobro in iz njih dobili nekaj uporabnih informacij. V letošnjem prvenstvu bomo poizkušali popraviti vtis lanskega »skromnega« devetega mesta in tako povrniti zaupanje gledalcev in ligo za prvaka v trebanjsko dvorano.V prvem krogu se bomo pomerili z Izolo. Take tekme so zmeraj nepredvidljive, saj obema ekipama primanjkuje informacij o igri nasprotnika. Vse bo odvisno od naše igre, če bomo 100% se ni za bati, da 2 točki ne bi ostali v Trebnjem.”

Luka Florjančič: “Začenja se nova sezona in pred nami so novi izzivi. Najtežji del sezone je za nami in menim da smo priprave na prihajajočo sezono oddelali zelo dobro. Prav tako je v ekipi tudi letos nekaj novih obrazov. “Novinci” so se dobro vklopili v naš sistem igre in tako spoznali kvaliteto dela na treningih in pripravljalnih tekmah. Med pripravami smo imelu tudi nekaj manjših poškodb, ki pa jih bomo zagotovo v najkrajšem možnem času odpravili. Cilj za sezono 2016/2017 je uvrstitev v ligo za prvaka, vendar je potrebno biti potrpežljiv in se na vsako tekmo maksimalno pripraviti. Vem, da je ekipa sposobna dobrega rezultata in menim, da nam bo s trdim delom to tudi uspelo. Tako nas že v soboto, na domačem igrišču čaka prva tekma v novi sezoni, proti RD Izola. Na nasprotnika se dobro pripravljamo in z nestrpnostjo pričakujemo začetek tekme. Zato vabim vse ljubitelje rokometa in navijače, da nas podprejo v čim večjem številu 10. septembra, ob 19.00 uri. Vsak glas šteje.”

RK Trimo Trebnje