Novice

Pregled rezultatov mlajših selekcij

Minuli teden so svoje nastope nadaljevali tudi naši mladi levčki. V soboto smo v dvorani OŠ Trebnje organizirali prvi mini rokometni turnir nove sezone, kadeti so na domačih tleh v 1. državni kadetski ligi doživeli prvi poraz, mladinci pa so si prav tako v dvorani OŠ Trebnje uspeli pridobiti novi dve točki v 1. mladinski ligi.

FOTO: RK Trimo Trebnje

Mini rokomet

V soboto dopoldne je v dvorani OŠ Trebnje potekal prvi mini rokometni turnir nove sezone, ki ga je organiziral naš rokometni klub skupaj s šestimi osnovnimi šolami (Trebnje, Dolenja Nemška vas, Šentrupert, Mirna, Dobrnič in Mirna Peč). Svojo prvo rokometno tekmo v novi sezoni so tako odigrali vsi učenci od 2. do 4. razreda, ki na svojih šolah obiskujejo treninge mini rokometa. Mladi levčki so med igro pokazali, da so hitro usvojili osnove rokometa, tu pa tam so presenetili s kakšno rokometno vragolijo, kar pa nas v klubu veseli pa je predvsem to, da so malčki v igri uživali.

Kadeti

FOTO: Zala Gole

Svoj prvi obračun so v 1. državni kadetski ligi dočakali kadeti. V dvorani OŠ Trebnje so gostili rokometaše RK Jeruzalem Ormož in proti njim v najelitnejšem kadetskem tekmovanju zabeležili prvi poraz.

Tekmo so bolje začeli gostje in že v uvodnih minutah pobegnili s 3 goli prednosti. Vodstvo s tako razliko so gostje uspeli držati vse do izdihljajev prvega polčasa, dokler niso naši levi uspeli znižati zaostanka na -2.

V drugi del tekme so ponovno bolje krenili gostje, ki so v trebanjski športni dvorani vodili že za 5 zadetkov. Trimovci so njihovo vodstvo uspeli znižati nazaj na 3 zadetke, a Ormožani niso popustili. Ponovno jim je uspel pobeg s 5 zadetki prednosti. Trebanjci so se proti koncu tekme zbudili, prednost gostov so zmanjšali ponovno na 3 zadetke, a na žalost je leve prehitela sirena, ki je oznanila konec tekme. Preobrat tako trimovcem na žalost ni uspel, gostje so na trebanjskih tleh slavili z rezultatom 32:35.

FOTO: Zala Gole

Mladinci

Mladinci so po enotedenskem premoru v dvorani OŠ Trebnje v ponedeljek zvečer gostili mladinsko zasedbo RD Riko Ribnica. Gostitelji so zabeležili prvo zmago na domačih tleh in se veselili pomembnih 2 točk.

Obračun so suvereno začeli naši rokometaši. V uvodnih minutah so si priigrali prednost s 3 goli, katero so uspeli držati večino prvega polčasa. Sledila je manjša nezbranost Trebanjcev v končnici prvega polčasa, kar so suhorobarji izkoristili in vodstvo gostiteljev zmanjšali na 2 gola. Prva polovica tekme se je tako končala z rezultatom 20:18.

V drugi del pa so levi krenili še bolj odločno in gostom pobegnili z 9 goli prednosti. Zaradi slabše igre v obrambi so Ribničani levjo prednost uspeli zmanjšati na 7 zadetkov, preobrata pa jim naši mladinci niso dovolili. Tako so se Trebanjci v domači dvorani veselili pomembne zmage z rezultatom 43:36.