Novice

Povzetek tekem mlajših selekcij, 1.-2. dec

Nova zmaga mladincev

Mladinci smo tokrat gostovali v Mariboru in pričakovali težko tekmo, saj sta zaradi poškodb manjkala Jerlah in Kmet. Na dogovoru pred tekmo smo se dogovorili, da poizkusimo dobro igrati še za njiju ter na sploh pokažemo pravi odnos, ki nas je krasil na zadnjih dveh tekmah. Fantje so se dogovora držali in zelo dobro igrali tako v obrambi kot napadu. Če smo se na začetku še lovili v obrambi in razmišljali o spremembi le-te, so po začetnem »ogrevanju« fantje le ujeli ritem in po zaostanku 5:6 naredili delni izid kar 9:1 in v 18 minuti povedli z 14:7. Odlična igra se je nadaljevala do konca polčasa, kjer so vsi dodali svoj delež. Na odmor smo odšli z prednostjo 6 zadetkov.

Vedeli smo, da tekme še ni konec in da potrebujemo vsaj še 15 minut zbrane igre, da do konca zlomimo nasprotnika. Vendar so domačini pritisnili, mi pa smo se mogoče malo uspavali po dobrem prvem delu. Mariborčani se niso predajali, mi pa smo imeli malo smole pri realizaciji in tekma še ni bila do konca odločena. Domačini so se 42. minuti približali na vsega 3 gole zaostanka, a smo se po minuti odmora le zbrali in zopet povedli za 6 zadetkov v 49. minuti. Potem so na igrišče stopili še igralci iz klopi in tekmo mirno pripeljali do konca. Še v 56. minuti smo vodili za 6 zadetkov, na koncu pa zasluženo zmagali ob odlični igri cele ekipe.

Več slik.

Za RK Trimo Trebnje so igrali:

Majzelj 2, Horžen 7(4), Redek 1, Pangerc, Gabrijel (2 obr), Kotar Mi. 4, Kotar Ma. 10, Višček 2(2), Grbič 5, Pangrc M., Kukenberger 1, Pangrc T., Zakošek (12 obr, 3 x 7m).

 

 

KADETI: KRKA ŠE VEDNO PRETRD OREH

V domači dvorani OŠ Trebnje sta se soboto, 1. 12. 2018, v tekmi 11. kroga predtekmovalne skupine center II v dolenjskem derbiju pomerili kadetski ekipi RK Trimo Trebnje in MRK Krka.

Že uvodne minute srečanja so pokazale, da je tekma pomembna za obe ekipi, saj je šlo za obračun prvo- in drugouvrščene ekipe na trenutni lestvici.  Do 5. minute srečanja smo spremljali nervozno igro z obeh strani, očitno pa so se gosti iz Novega mesta prej otresli pritiska in zadeli za vodstvo 0:1, do 11. minute pa so prednost povišali na +4. Takrat je bil domači trener Butkovec prisiljen vzeti minuto odmora. Kljub temu domača igra ni stekla. Neodločna obramba in preveč nepovezana igra v napadu, v kateri so domačini prehitro zaključevali akcije, je bila voda na mlin, da so gostujoči igralci do 23. minute prednost povišali na +7 (8:15), na odmor pa so odšli z vodstvom 5 zadetkov (11:16).

Tudi nadaljevanje srečanja ni kazalo preobrata. Krkaši so nadzirali potek igre in neusmiljeno kaznovali vsako napako domačih igralcev. V 37. minuti so vodili že za 8 golov, kar je bil nov razlog za minuto odmora na domači klopi. Po njej so 3 zaporedni zadetki domačih igralcev za -5 prinesli nekaj upanja, vendar so spet sledile minute nezbranosti v obrambi in neučinkovitost v napadu, da se je Krka odlepila na +7.  Kljub trem zaporednim golom v 55. minuti Trebanjci niso zmogli več kot zmanjšati razliko, ki je pomenila zmago Krke.

Priložnost za popravni izpit se kaže že v soboto, 8. 12., ko Trebanjci gostujejo v Ribnici, ki je sicer s tekmo več za točko prehitela Trebanjce na prvenstveni lestvici.

Končni rezultat: RK Trimo : MRK Krka – 27:30.

RK Trimo: M. Gaberc, T. Zakošek, G. Mlakar (9), M. Metelko (2), M. Pangrc (6), Ž, Dular (3), G. Gole (1), R. Jevnikar, B. Novak, T. Rezelj, K. Erman, A. Čulk (3), T. Povše (3);

trener: T. Butkovec

G. G.

 

SDA

Ekipa SDA Trima Trebnje je v soboto 1.12. gostila ekipo Krke. Tekma se je razpletla z rezultatom 27:18 v prid lanskih državnih podprvakov iz Novega mesta. Nam ni uspelo ponoviti dobre igre iz zadnje domače tekme. Bili smo premalo odločni predvsem v napadu, kjer nismo uspeli izkoristiti dobrih obramb našega vratarja Tita Zakoška. V mesecu decembru nas čaka še veliko priložnosti za dokazovanje in dobre predstave.

ZAKOŠEK TIT , KOBLAR URBAN , GRABLJEVEC ROK 1, SMOLIČ DAVID 4, GOREC DAVID , HOČEVAR ANDREJ , KOTAR PET ER , PUŠLAR MATEVŽ , BARTOLJ SAMO , KOLENC FILIP 1, PIKELJ MATEVŽ 12, KUZMANOVIČ  ALEKSANDER , ŠENICA JAN

RK Trimo : MRK Krka 18:27

 

MDA

Mda so v soboto igrali proti nasprotnikom iz Kočevja. Že od začetka smo igro odprli zelo dobro in  si brez večjih težav prigrali prednos, ki nas je držala na varno razdalji. Na tekmi so dobili priložnost prav vsi igralci. Najboljša strelca sta bila Aleksander Smolič in Anže Strmec oba (7). Ta tekma je bila tudi dober trening za dolenjski derbi, ki prihaja ta vikend. Mdb so bili prosti.

MOHORČIČ BOŠTJAN , JARC SEBASTJAN , MORE PET ER 1, VOVK JOŠT 1, UDOVIČ LUKA 5, KANC GAŠPER 4, RAJK JERNEJ 4, REDEK ANŽE 3, HRIBAR MARK , SMOLIČ  ALEKSANDER 7, PUŠLAR JAKOB 3, MARN TIBOR , STRMEC ANŽE 7, GAZVODA  MATJAŽ 6, KLAVS DOMEN 2,

 

RK Grča Kočevje : RK Trimo 19:43