Novice

vir.www.delo.si

Poraz v Ribnici

Nedelja, 13.10.2013; Rokometaši Trima smo izgubili tekmo v Ribnici, ki je bila do konca odprta. Žal smo zapravili nekaj čistih priložnosti za izenačenje in zmaga je ostala v deželi suhe robe.

RD Ribnica Riko Hiše : RK Trimo Trebnje    29 : 26 (16:13)

RD Ribnica Hiko Hiše: Leban 5(2), Merhar, Fink 4, Atanasov, Oražem, Pahulje, Grebenc 1, Henigman, Nosan 8, Pucelj 5, Abrahamsberg 6, Batinič, Klarič, Markovič, Perovšek, Košmrlj;

RK Trimo Trebnje: Korelec 1, Radelj 3, Murčehajić, Ratajec 8, Čeh, Ferlin (17 obr), Sušin 1, Saje, Rojc 3, Udovič, Ferkulj 8, Grandovec M., Grandovec T. 1, Florjančič 1, Brana;

Tekmo so bolje začeli domačini in kmalu povedli (3:1). Zatem smo uspeli ujeti korak z domačini, a le za kratek čas. Po izenačenju na 5 so se domačini zopet odlepili, Trimo pa je imel težave z ritmom. Nikakor nam niso uspevale dogovorjene zadeve, ne v napadu ne v obrambi. Padli smo v “črnjo luknjo” in domačini so povedli za 6 (16:10). Po minuti odmora smo se nakako le zbrali in bolje nadaljevali. Tik pred iztekom polčasa smo se približali na znosnih -3.

Drugi polčas smo začeli v napadu z igralcem več, a tega nismo izkoristili. Klub vsemu smo se uspeli približati domačinom na gol razlike. Praktično ves polčas je bila razlika gol ali dva za domačine. V večih primerih smo imeli priložnost za izenačenje, a vedno nas je kaj preprečilo. V zadnjih 10 minutah smo imeli štiri čiste priložnosti za izenačenje (protinapad, čiste situacije iz 6m, igralca več), žal jih nismo izkoristili. To je vplivalo na moštvo, ki je imelo še v zadnji minuti čisti in neoviran strel za približanje na gol razlike, a zoper nismo izkoristili priložnosti. Na koncu je bil poraz zaslužen, za zmage na taki tekmi pa bo potrebno narediti manj napak. Po tekmi je trener Trima povedal: “Za uspeh na takih tekmah je potrebno napake zmanjšati na minimum, kar pa nam ni uspelo. Vedno znova nismo uspeli izenačiti in nato posledično izgubili. Potrebno bo odpraviti napake, za katere se je zdelo, da so že preteklost, a se nam vseeno ponavljajo”.

634915470287287346_celjepltrimotrebnje26_121219_bs