Novice

Poraz v Ormožu

Četrtek, 29.9.2016; Rokometaši Trima smo po hudi borbi izgubili tekmo v Ormožu. Domačini so bili po boljši in spretnejši in na koncu zmagali z 28:24.

RK Jeruzalem Ormož : RK Trimo Trebnje  28 : 24 (13:9)

RK Jeruzalem Ormož: Kavčič 1, Petrovič, Ocvirk 6, Lukman, Čudič 1(1), Žižek, Šutalo, Žuran 8, Kocbek 5, BAlant, Kosi 3, Ozmec, Mesarič 1, Hebar, Rajšp, Cirar 3.

RK Trimo Trebnje: Djurdjevič 5, Florjančič 4, Grojzdek, Vencelj, Skol, Kotar 8(5), Sikošek Pelko, Udovič, Sašek 4, Željko, Grandovec M. 1, Mlakar, Grandovec T. 2, Mikec, Horžen, Urbič (11 obr).

Tekma se je začela zelo borbeno in se tako nadaljevala skozi celo tekmo. Domačini so bolje začeli, mi pa smo rahlo zaostajali. V obrambi smo odigrali dobro, žal pa v napadu nismo izkoriščali prigarane priložnosti. Tako smo v začetku tekme zgrešili dve sedemmetrovki in dva čista strela in domačini so uspeli ohranjati vodstvo. Vodili so največ za tri zadetke, mi pa smo vosstvo večkrat znižali na gol razlike. Bližje ni šlo, v napadu je bilo preveč napak in na koncu polčasa so domačini ušli na (velikih) +4.

Drugi polčas smo odigrali podobno. Najprej (zopet) nismo izkoristili igralca več in zgrešili čiste strele, a smo jih v obrambi popravili. Z veliko garanja smo se v 39. minuti uspeli približati na gol zaostanka (15:14). Imeli smo napad za izenačenje, a se ni izšlo. Nato smo dobili nekaj izključitev in domačini so zopet ušli na “varno” razdaljo (19:15). Po minuti odmora smo se zbrali in zopet uspeli ujeti priključek (22:20). Nato pa podobna slika kot čez celo tekmo, bližje nismo mogli. Ormož je zopet povedel za 4, tri minute do konca pa smo ponovno ujeli priključek in prišli na -2 (25:23). Z tvegano igro brez vratarja nam ni uspelo priti še bližje, zato smo na koncu izgubili za štiri zadetke.

Po tekmi je trener Roman Šavrič povedal: “Če ne vodiš celo tekmo, potem zasluženo izgubiš. Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, žal nismo uspeli realizirati kar nekaj čistih strelov. Mogoče zaradi tega, ker smo bili cel teden brez obeh vratarjev, Urbič je branil iz postelje, Brane ni bilo niti v postavi. Kljub temu nam je na taki tekmi manjkalo tudi nekaj hladne glave v trenutkih, ko se je tekma lomila. Na koncu pa smo zaradi izključitev ostali brez Djurdjeviča in Grojzdka, kar se nam je poznalo predvsem v obrambi. Vseeno mislim, da smo dali vse od sebe, tokrat ni bilo dovolj, bo pa sigurno drugače na naslednjih tekmah.”

RK Trimo Trebnje