Novice

Poraz v Mariboru, zaslužili bi si točko

Nedelja, 8.9.2013; Rokometaši Trima smo pričeli prvenstvo z minimalnim porazom proti Mariboru, a prikazali odlično igro  in bi si glede na potek tekme zaslužili točko.

RK Maribor : RK Trimo Trebnje   26 : 25 (12 : 13)

RK Maribor: Škalički, Štefanič, Malinović 7, Žmavc 1, Špelić, Jamnik 4(2), Poklar 2, Vran, Razgor 2, Kodrin 1, Čudič, Hrastnik 3, Fidel, Zarabec 5(1), Kleč 1, Sok.

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 5, Murčehajić, Ratajec 2, Čeh, Ferlin (17 obr), Skol, Sušin 7(3), Saje, Rojc 3, Udovič, Ferkulj 7, Grandovec M., Grandovec T. 1, Brana.

Začetek tekme se je pričel z zamudo, saj se nam je na poti pokvaril avtobus (počila cev za hlajenje). Tako smo morali počakati na nadomestni avtobus in se preoblekli kar na avtobusu. Vendar iz tega nismo delali panike, ampak smo bili vseeno zelo koncentrirani na tekmo. Začetek tekme je pripadel Mariboru, ki je povedel z rezultatom 3:1. Nato smo se zbrali in zelo dobro odigrali v obrambi in napadu ter kmalu izenačili in tudi povedli. Po odličnih obrambah Ferlina in lepimi goli Sušina smo uspeli povesti 9:6. Vodlili smo ves prvi polčas, proti koncu le tega so nas mariborčani ujeli, a smo v zadnjem napadu preko Sušina odšli na prednost enega zadetka.

V drugem polčasu je Maribor ujel priključek, nobena ekipa se ni odlepila več kot za gol. Maribor je imel rahlo pobudo, a se Trimo ni predajal. V 41. minuti je Ratajec dobil drugo izključitev, tako da nam ni mogel pomagati v obrambi. In to se je poznalo, prej odlična obramba je malo popustila. Maribor je v 53. minuti prvič povedel za 2 (23:21), zdelo se je, da se je tehtnica prevagnila. Z vrnitvijo Ratajca v obrambo in dobro igro v napadu Ferkulja smo se zopet vrnili v igro. Zadnje minute so bile zelo napete. Maribor je uspel 2 minuti pred koncem povesti za gol. Trimo je imel napad, v katerem si je priboril sedemmetrovko minuto in dvajset sekund do konca. Žal nismo uspeli realizirati sedemmetrovke niti odbitega strela. Maribor je imel še zadnji napad, Trimo ni popuščal. Odlična obramba in Mariborčani so ob dvignjeni roki za pasiven napad zaključili le tega neuspešno. Ostalo nam je 15 sekund za zadnji napad, ki pa ga žal nismo uspeli izkoristili. Lahko bi bilo tudi drugače, po prikazanem smo si zagotovo zaslužili točko. A prihajajo nove tekme in ob podobnem pristopu in žaru lako pričakujemo tudi drugačen razplet.

RK Trimo Trebnje