Novice

Pokal Slovenije – izjave igralcev pred zaključnim turnirjem

Četrtek, 27.2.2014

Prvi polfinalni dvoboj pokalnega tekmovanja je  Trimo Trebnje – Sviš Ivančna Gorica. Igralci Trima, pred katerimi je izjemna priložnost uvrstitve v finale, so strnili svoje misli v naslednjih izjavah.

ra

Kapetan Marko Radelj:“Finalni turnir četverice je lepa nagrada za vložen trud v letošnji sezoni. Hkrati je nam in RK Sviš žreb ponudil lepo priložnost za uvrstitev v finale. Mi moramo storiti vse, da to priložnost izkoristimo, zavedati pa se moramo, da bomo za to morali prikazati našo najboljšo letosnjo predstavo. Upam, da nas bo podpiralo veliko naših navijačev in da se jim bomo oddolžili z zmago.” 

Anže Ratajec: “Nasprotnik v polfinalu pokala je po meri. Čeprav smo jih nekaj dni ratnazaj premagali, bo to čisto drugačna tekma. Tukaj ni možnosti za napake, v 60-tih minutah je treba pokazati vse kar znamo, če želimo zmagati in se uvrstiti v finale. Z igranjem v finalu, bi se nam vsem izpolnila velika želja, nekaterim bi bilo to celo vrhunec kariere. Za klub bi bila to velika nagrada za začrtano delo in velika potrditev, da smo na pravi poti. Na tekmo se pripravljamo zavzeto in naše misli so usmerjeno samo v vikend, ki prihaja. Želim si polnega Golovca in dobrih rokometnih predstav.”

thumbs_susin-jureJure Sušin: “Veselimo se finalnega turnirja. To je za nas eden izmed vrhuncev sezone in nagrada za vložen trud in dobro delo na treningih in tekmah. Tekme pokala imajo poseben naboj. Ne zbira se točk, vsako tekmo se igra na zmago in tako tudi razmišljamo. Za večino, predvsem mlajše, so to dragocene izkušnje. Na igrišču bomo dali vse od sebe in upam, da bo čim več navijačev uživalo z nami.”

Tevž Grandovec: “Po žrebu za prvi krog pokala nathumbs_grandovec-tevz začetku sezone, si ni nihče mislil, da bomo prišli tako daleč, vendar z znanjem in malo sreče smo si priigrali vstopnico za finalni turnir. Če primerjam možne polfinalne nasprotnike, smo na papirju res dobili daleč najlažjega. Vsi me sprašujejo, kdaj je v nedeljo finale. Sprejeti moramo vlogo favorita, kar pa je daleč od lahkega dela. Iz preteklih izkušenj vemo, kako je igrati z isto ekipo dvakrat v enem tednu ter po enkrat zmagati in izgubiti. Pred nami je 60 minut, po katerih lahko postanemo junaki ali bedaki, ampak mislim, da moramo pozabiti pomembnost tekme in se osredotočiti le na svojo predstavo. SVIŠ smo letos dvakrat že premagali in, če bomo pokazali nivo igre, ki smo ga kazali skozi večino rednega dela, ne bi smelo biti bojazni, da ne bi še tretjič dokazali svoje kvalitete.”

thumbs_ferkulj-jakaJaka Ferkulj: “Žreb nam je namenil ekipo iz sosednje Ivančne Gorice, s katero smo prejšnji teden že odigrali tekmo. Gotovo bo tekma napeta, saj zmaga vodi v finale pokala Slovenije. Menim, da smo s soigralci dobro pripravljeni in gremo po zmago.”