Novice

vir:rtvslo

Po zmagi nad Dobovo med najboljših osem v pokalu

Četrtek, 6.11.2014; Rokometaši Trima smo se po zmagi nad Dobovo uvrstili v 1/4 finale pokala Slovenije. Zmaga je bila težko prigarana, a zaslužena.

MRD Dobova : RK Trimo Trebnje   27 : 30 (15:16)

MRD Dobova: Prejac, Junaković 1, Zafran 3, Iljaš, Rožman, Pfajfar 1, Baznik, Toporišič 1, Kučič 6, Supančič, Baznik, Koprivc 3, Raič 5(1), Hotko 7(1), Baznik, Blaževič.

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (7 obr), Radelj 3, Skol 7(6), Kotar, Sušin 3, Željko, Potočnik 2, Udovič 1, Sašek 1, Ferkulj 5(1), Grandovec M., Grandovec T. 1, Florjančič 7, Brana (4 obr), Urbič

Tekma se je začela izenačeno z rahlo pobudo Trima. Dobova je držala korak in tudi dvakrat povedla za gol. Nismo se uspeli odlepiti, vodili smo največ za dva zadetka. Do polčasa smo uspeli narediti razliko +3, a na odmor odšli z minimalno prednostjo.

V drugem polčasu smo ves čas kontrolirali rezultat, razlika je počasi naraščala. Dobova se še ni predala in nam je bila za petami. A razliko smo počasi povečevali in ta je sredi drugega polčasa znašala 6 golov. Nato smo naredili nekaj napak, bilo je tudi preveč izključitev (trije igralci manj) in Dobova se je približala. Vendar rezultat ni bil ogrožen, tekmo smo uspeli pripeljati do konca in zasluženo zmagali. Trener Trima Roman Šavrič je po tekmi povedal: “Čar pokala je v tem, da se dogajajo presenečenja, ko na papirju slabše ekipe zmagujejo. Danes nam je uspelo ohraniti celo kožo, domačini pa so bili žilav nasprotnik. Mi smo bili v končnici preveč nervozni in zaradi živčnosti skoraj ogrozili vodstvo. Vzdušje na tekmi je bilo odlično, prav tako obe ekipi. Domačinom želim srečno v prvenstvu, mi pa čakamo na (ugoden) žreb.

IMG_9388

RK Trimo Trebnje