Novice

Po velikem boju osvojili točko

Trimu tekma z Mariborčani ni prišla v pravem trenutku, vendar je bil kljub vsemu prisoten velik naboj. Začetek tekme je bil izenačen, obe ekipi sta igrali gol za gol. Obetala se je izenačena tekma. Do 12. minute je bil rezultat poravnan (7:7), nato pa smo Trimovci le uspeli narekovati tempo igre. Po nekaj lepih potezah je bil rezultat velikih +5 (14:9, 15:10). Obetal se je miren zaključek polčasa, a očitno ne gre tako lahko. Nekaj napak in tudi smole in Maribor je ujel priključek ter po napaki v zadnjem napadu ob koncu polčasa celo povedel (16:17). Tako smo na odmor odšli kar malo potrti od spoznanju, kakšno vodstvo smo spustili iz rok. Da bi bila nesreča še večja, se je poškodoval še Ferlin in nadaljevanje tekme se ni zdelo spodbudno.

 

Še malo v šoku dogajanj prvega polčasa smo Trimovci slabo začeli drugi polčas. Ni bilo videti rešitve, ko so Mariborčani povedli za 4 (16:20, 17:21). Nato pa je mogoče le zasijal žarek upanja, ko je komaj 18 letni mladinec Brana na golu ubranil nekaj težkih strelov in omogočil priključek Mariboru. Prebudila se je tudi publika, nazaj se je povrnila samozavest in uspeli smo izenačiti na 23. Obramba je delovala bolje, v napadu je zabijal Španec Garcia, pridružil se mu je Radelj. Ob evforični borbenosti smo uspeli povesti in v 54. minuti je bil rezultat 30:28 za Trimo. Obetalo se je presenečenje, toda končnica je zopet prinesla preobrat. Ob nekaj napakah smo dovolili Mariborčanom, da se približajo na gol zaostanka. Imeli smo napad minuto in pol do konca, vendar je strel Rojcu Čudič 20 sekund pred koncem ubranil. Mariborčanom je ostal zadnji napad, kjer so prav z zadnji sekundi izsilili sedemmetrovko. Mladi vratar Brana je bil blizu, a ne dovolj, da bi zaustavil strel Zarabca. Tako se je tekma končala z neodločenim izidom. Pred tekmo bi tak izid sprejeli z obema rokama, glede na potek tekme pa se zdi, da bi lahko iztržili več. Kljub vsemu je točka uspeh, na katerem lahko gradimo naprej.

RK Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Lukanc, Radelj 9, Paladin, Ratajec 2, Ferlin (6 obr), Skol, Sušin 1, Saje, Florjančič, Rojc 1, Skube 6(1), Grandovec 2, Garcia 10(2), Brana (5 obr);

RK Maribor Branik: Štefanič, Mirković 1, Tarabochia, Svalina 2, Oštir, Špelić 11, Špende, Razgor 3(2), Pučnik, Čudič, Pešić, Zarabec 5(2), Šoštarič 3, Sok 1, Šimič 1, Mlakar 3.

 

RK TRIMO TREBNJE : RK MARIBOR BRANIK        31:31 (16:17)

Galerija slik 

 

[do action=”youtube-video” povezava=”z20-xVY3vEQ”/]