Novice

Po remiju v Velenju tokrat na gostovanje v Škofjo Loko

Našo člansko ekipo po pomembnem remiju v Velenju (več o tekmi klikni TUKAJ), jutri čaka še ena težka preizkušnja. Tokrat je žreb določil, da se bo četa Benjamina Teraša v enajstem krogu NLB lige pomerila z ekipo Urbanscape Loke, ki trenutno zaseda 5. mesto na prvenstveni lestvici.

Našo člansko ekipo po zelo pomembnem remiju v Velenju, ki ga je z uspešno izvedeno sedemmetrovko izvedel Gal Cirar, tokrat čaka še ena nova in težka preizkušnja. Tokrat se bodo varovanci Benjamina Teraša odpravili na gostovanje v Škofjo Loko, ki jo vodi zelo znani strokovnjak, Robert Beguš.

Ločani trenutno zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici in imajo na svojem računu 10 točk, medtem ko se Trebanjci z osmimi osvojenimi točkami uvrščamo na 8 mesto prve slovenske rokometne lige.

Moštvi sta si nazadnje nasproti stali v lanski sezoni, ko smo na prvi tekmi v Škofji Loki izgubili z rezultatom 29:23, pred domačo publiko pa znova klonili z izidom 25:30.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Da gre za zelo pomemben obračun, je poudaril tudi Žiga Urbič, ki je z nekaj dobrimi obrambami pomagal Trebanjcem do remija v Velenju. »Po težkem gostovanju v Velenju, nas v naslednjem krogu čaka še eno. Tokrat se odpravljamo v Škofjo Loko. Že iz preteklih tekem vemo, da ima ekipa zelo hitro igro v napadu in borbenost v obrambi, zato nas čaka izredno težko delo. Popraviti moramo napake, ki smo jih delali v preteklih tekmah in ta napredek prenesti na igrišče, saj si le tako lahko priigramo željen rezultat. Imamo nekaj problemov s poškodbami, ampak to ne sme biti izgovor za slabšo predstavo. V tej tekmi nismo favoriti, vendar se bomo potrudili, da pokažemo našo najboljšo igro in nasprotnika presenetimo. Povabil bi vse trebanjske navijače, da pridejo navijati za nas, v soboto ob 20. uri v Škofjo Loko. Mi pa vam obljubljamo borbo do zadnjega piska,« je pred dvobojem izjavil Urbič.

Srečanje, ki bo na sporedu v soboto, 16.11.2018, se bo pričelo ob 20. uri v športni dvorani Poden.

NLB liga, 10. krog:

Sobota, ob 20.00:

RD Urbanscape Loka – RK Trimo Trebnje