Novice

Po dobri igri Ribnica boljši nasprotnik

Sobota, 17.9.2016; Rokometašoi Trima smo odigrali drugo prvenstveno tekmo in na vročem gostovanju izgubili, a bili dokaj enakovreden nasprotnik. Domačini so bili boljši z izidom 27:24.

RK Riko Ribnica : RK Trimo Trebnje  27 : 24 (13 : 13)

RD Riko Ribnica: Leban 3(2), Fink 2, Grebenc 7, Knavs 2, Henigman, Skušek 5(1), Pucelj, Pahulje, Nosan 3, Klarič, Kovačič 3, Erak 1, Kljun, Perovšek, Kulenović 1, Košmrlj.

RK Trimo Trebnje: Cvetko, Djurdjevič 6(2), Florjančič, Grojzdek, Vencelj, Skol, Kotar 2, Sikošek Pelko, Sašek 5, Željko 1, Grandocev M. 1, Mlakar 3, Grandovec 3, Mikec, Brana (6 obr), Urbič (3 obr).

Tekma se je začela izenačeno, obe ekipi sta se menjavali v vodstvu. Nobena ekipa ni vodila za več kot zadetek. Nato smo po izenačenju na 4 naredili nekaj napak in domačini so ušli na +4 (8:4). Sledil je delni odgovor, približali smo se na dva zadetka zaostanka. Takšna razlika se je ohranjala do zadnjih minut, ko smo se približali na -1. Imeli smo celo protinapad za izenačenje, a ga nismo izkoristili in tako so domačini odšli na polčas s prednostjo zadetka.

Drugi polčas je bila podobna slika prvega. Domačini so povedli za dva zadetka, a smo jih v 344, minuti ujeli (15:15). Izenačili smo še na 16, nato pa zgrešili nekaj strelov in domačini so ušli na +3 (19:16). Poizkušali smo z raznimi taktičnimi variantami, a žal smo imeli slabo realizacijo. Zgrešili smo 4 čiste priložnosti in domačini so ohranjali prednost. Po rahlo tvegani igri v želji po priključku smo nato v 49. minuti zgubljali za 5 (24:19). Poizkusili smo še zadnjič, a manj kot na tri gole zaostanka nismo uspeli znižati. Zgrešili smo še nekaj strelov za priključek in na koncu zasluženo izgubili. Igrali pa nismo slabo, če bi imeli boljši odstotek realizacije, bi bili lahko še bližje.

V soboto, 24.9.2016 ob 19h tako v Trebnjem pričakujemo novo tekmo, ko nam v goste pridejo igralci Dobove.

Izjave po tekmi lahko vidite tukaj .

RK Trimo Trebnje