Novice

VIDEO in FOTO: Po borbeni igri skoraj presenetili Maribor

Sobota, 13.4.2013; Zopet oslabljeni rokometaši Trima so skoraj presenetili favorizirani Maribor. Do presenečenja ni manjkalo veliko.

RK Trimo Trebnje : RK Maribor   29 : 30 (18:15)

RK Trimo Trebnje: Korelec 2, Femec, Paladin, Ratajec 5, Čeh, Ferlin (16 obr), Skol, Sušin 5, Saje, Florjančič 1, Križman, Rokavec, Zoran, Skube 11(6), Grandovec 5, Brana.

RK Maribor: Štefanič, Mirković 3, Tarabochia 3, Svalina 1, Oštir 2, Špelić 6, Špende, Razgor 3(1), Pučnik 4, Čudič, Pešić, Zarabec 4(3), Šoštarič 2, Sok 2, Šimič, Mlakar.

img_1840Oslabljeni domačini so nastopili brez Radlja, Rojca, Alberta Garcie, Paladin pa je bil v postavi, a ni igral. Zato smo težko upali na uspeh. Vendar so bili ostali igralci zelo motivirani, poleg tega pa še dovolj borbeni, da smo bili konkurenčni favoriziranim gostom. Po slabšem začetku (0:2) smo strnili vrste in izenačili. Čutilo se je, da Maribor ni v pravi formi, uspeli smo držati korak z njimi (6:6, 7:7). Za tem smo znali izkoristiti igralca več in povesti za dva (10:8). Gostujoči trener je bil primoran do dveh minut odmora, a nič ni pomagalo. Cela postava Trima je bila zelo razpoložena, na trenutke je bil problem le kratka klop, da spočijemo nosilce. Priigrali smo si že štiri zadetke prednosti, polčas končali s tremi zadetki plusa, izkupiček pa bi bil lahko še večji.

Drugi polčas je tako prinašal odprto tekmo, česar smo bili veseli. Nadaljevali smo, kjer smo končali na polovici tekme. Obramba je bila dovolj čvrsta, v napadu smo bili dovolj raznovrstni. Razlika je še narastla in v 40. minuti znašala +5 (22:17). Tekmo smo imeli pod nadzorom. Nato je padla koncentracija, zmanjkalo je tudi nekaj sreče pri zaključnih strelih (protinapadi) in Mariborčani so se vrnili v igro. Počasi so zmanjševali razliko in nas tudi uspeli ujeti (24:24). Visok tempo brez enakovrednih menjav je pustil sledi v igri, zato so Mariborčani celo povedli za 2. Tekma se je obrnila v njihovo korist, izgledalo je, da je tekma izgubljena. Minuto in pol pred koncem so imeli gostje dva zadetka prednosti in napad. Niso ga izkoristili in Trimo je hitro prišel le na gol zaostanka. Uspeli smo obraniti tudi zadnji napad gostov in v zadnjih sekundah se je ponudila priložnost za izenačenje. Trimo je lepo izpeljal akcijo,žoga je prišla na desno krilo, kjer je poizkušal Florjančič (desno krilo ni njegova pozicija).Kjub dobremu strelu je gostujoči vratar uspel obraniti strel in tekma se je končala. Na koncu smo s predstavo lahko zadovoljni, Trimo je po najboljših močeh pariral močnejšemu nasprotniku. Upamo le lahko, da bomo čimprej kompletni in da kakšno tekmo v končnici tudi zmagamo.

RK Trimo Trebnje

[do action=”youtube-video” povezava=”ytO6mURHcLA”/]

[nggallery id=80]