Novice

Pester vikend mlajših selekcij

Mladinci do četrte zaporedne zmage

Mladinska ekipa RK Trimo Trebnje je prišla do četrte zaporedne zmage. Premagali smo Koper kljub nepopolni postavi zaradi potrebe članske ekipe.

Tekmo smo dobro začeli in takoj povedli z 4:0. Odlično je delovala obramba 5:1. Nato so se gostje pobrali in nam uspeli slediti. V 18. minuti so se uspeli približati lena gol razlike. Nato smo zopet odigrali bolje in razliko povečali na +5. Do konca polčasa smo nato držali varno razliko in na odmor odšli z prednostjo 3 zadetkov.

Drugi polčas so gostje odprli z izidom 2:0, a smo takoj odgovorili. Naredili smo izid 9:1 in v 43. minuti vodili za 9 zadetkov. Ko smo že mislili, da je tekma dobljena in smo malo premešali postavo, so to gostje izkoristili se uspeli približati na tri zadetke zaostanka (53. minuta, 26:23). Končnico pa smo vendarle odigrali dovolj dobro in na koncu zasluženo zmagali z izidom 30:26.

Za mladince so nastopili: Majzelj 1, Horžen 11(2), Redek 5, Mlakar, Pangerc 5, Čulk, Gabrijel (2 obr), Kotar Miha 3, Višček 4(1), Grbić 3, Pangrc M., Pangrc T. ( 1 obr), Špelič, Zakošek (10 obr).

Naslednjo tekmo, zadnjo letos, bomo odigrali v ponedeljek, 17.12.2018 v Ljubljani proti Slovanu.

KAD: Nekajminutni mrk ponovno usoden, tokrat v Ribnici

V soboto, 8.12.2019, je v dvorani ŠC Ribnica potekal pomemben obračun med domačimi Ribničani in Trimovci za uvrstitev na drugo mesto predtekmovalne skupine CENTER II.

Začetek tekme gledacle ni postregel s pričakovanim nabojem. Od uvodnih minut dalje so Trebanjci lovili korak z domačini, ki si občutnejše prednosti niso priigrali. Do konca polčasa smo bili priča nervozni igri z obeh strani, ki se je kazala tudi v prejetih številnih opominih igralcem in izključitvah. Na ta način nobena od ekip ni mogla razviti rokometne igre. Semafor je ob polčasu kazal 10:9.

V 2. delu srečanja so se Ribničani odlepili na +3, vendar so naši rokoemtaši uspeli niz prekiniti in v 36. minuti izenačiti izid na 14. Do 42. minute je sledila igra gol za gol. Takrat so Trimovci celo povedli. Po izenačenju je trener Butkovec dal jasna navodila, kako odigrati končnico. Žal se jih igralci niso držali. Namesto s kolektivno igro so trdno ribniško poskušali razbijati s posamičnimi individualnimi akcijami in so nasploh prehitro zaključevali napade, kar je bila voda na mlin domačim igralcem, ki so takšne razmere izkoristili in ob nekajminutnem mrku trebanjske zasedbe prišli do vodstva +5, kakršna je bila tudi končna razlika v golih.

RD RIKO RIBNICA: RK TRIMO TREBNJE 26:21 (10:9)

RK TRIMO TREBNJE: Gaberc M., Rezelj T. 1, Povše T. 2, Čulk A. 11, Mlakar G. 9, Pangrc M. 1, Jevnikar R., Metelko M., Dular Ž., Gole G. 3, Zakošek T.

G.G

Starejši dečki

Ekipa SDA Trima Trebnje je v soboto 8.12. gostovala v Ribnici. Tekma se je razpletla z rezultatom 28:23 v prid Trimovcev. Fantje so odigrali zelo odločno v napadu in obrambi in ob razpoloženem vratarju dvome o zmagovalcu razblinili že do polčasa, ki so ga dobili z 16:8. Za zelo dobro igro gre pohvaliti prav vse igralce. S to zmago smo si priborili 4. mesto v skupini Center 2, kar nam prinaša dodatne kvalifikacije za uvrstitev med najboljših 16 ekip v Sloveniji.

Ekipa SDA Trima Trebnje je v ponedeljek 10.12. gostovala v Črnomlju in remizirala. Po boljšem prvem polčasu, ki smo ga dobili s 18:13, smo v drugem polčasu popustili in dovolili borbenim domačinom, da so nas do konca dohiteli. Končni rezultat je bil 27:27.

Člani ekipe SDA in MDA pa so v četrtek 6.12. v Trebnjem postali področni šolski prvaki. V finalu so z rezultatom 11:10 premagali ekipo OŠ Metlike, ter se tako uvrstili v četrtfinale šolskega državnega prvenstva. OŠ Trebnje so zastopali naslednji člani RK Trimo Trebnje: vratarja Tit Zakošek in Urban Koblar, ter igralci: Matevž Pikelj, David Smolič, Peter Kotar, Matevž Pušlar, Domen Slavič, David Gorec, Patrik Metelko, Samo Bartolj, Andrej Hočevar, Vid Novak, Matjaž Gazvoda in Aleksander Smolič. Iskrene čestitke in srečno v nadaljevanju tekmovanja.

Mlajši dečki

V soboto so mlajši dečki igrali porti vrstnikom iz MRK Krka. Obe stekmi sta bili zelo borbeni tako v napadu kot v obrambi. Videli smo lahko veli odličnih potez naših najmlajših rokometašev. Nažalost smo obe tekmi na koncu izgubili MDB so z slabšo igro v napadu na koncu izgubili z rezultatom 16:22. MDA pa z rezultatom 17:20. Vrjamemo da smo se na obeh tekmah veliko naučili in bomo to znanje prenesli na druge tekme.