Novice

Oslabljeni Trimo brez možnosti v Zlatorogu

Sreda, 10.4.2013; Rokometaši Trima Trebnje, ki so nastopili brez štirih igralcev prve postave, so v 3. krogu končnice za prvaka morali priznati premoč Celjanom.

RK Celje Piv. Laško : RK Trimo Trebnje  38 : 24 (21 : 13)

RK Celje Piv. Laško: Lesjak, Potočnik, Blagotinšek 3, Mlakar 6, Marguč, Janc 9(2), Razgor 4, Toskić, Ranevski 2, Skube, Poteko 2, Skok, Zelenović 7, Žabić 2, Mačkovšek 3, Žvižej.

RK Trimo Trebnje: Korelec 3, Femec 1, Paladin, Ratajec 3, Čeh 1(1), Ferlin (1 obr), Skol 3, Sušin 8(5), Saje, Križman, Zoran 1, Skube 1, Grandovec 3, Garcia, Brana (4 obr).

Trimo je v Zlatorog prišel brez kapetana Radlja, Rojca, Florjančiča, igrati ni mogel niti Alberto Garcia, Paladin pa je lahko delno pomagal le v obrambi. Tako zdesetkana ekipa ni mogla parirati nasprotniku, ki pa je tudi spočil svoje najboljše igralce. A razlika v kvaliteti in širini klopi je očitna. Kljub vsemu smo želeli prikazati borbeno igro, a se ni izšlo. Začetek tekme je bil še izenačen (2:2), nato pa so sledile napake v obrambi in napadu in Celjani so povedli za 4 (6:2). Nekako smo še uspevali držati stik in držali razliko na -3 (13:10). Nato so domačini odrezali Staša Skubeta in dosegli, da je razlika strmo naraščala. Do polčasaje narastla na +8 (21:13).

V drugem delu nam ni mogel pomagati še Ferlin (hrbet), kar je pomenil dodaten hendikep. Vseeno bi lahko bolje odigrali v obrambi, kar je bil tudi dogovor med polčasom. Razlika je še vedno naraščala, praktično mladinska ekipa Trima pa ni mogla držati tempa domačinov. Bilo je nekaj lepih potez, v generalnem pa več napak, kar gre pripisati neizkušenosti. Tekma se je nato mirno odvijala, Celjani so varno držali visoko prednost. Trener Vajdl je ponudil priložnost vsem igralcem, tako je prve minute letos dobil Križman. Na koncu so Celjani zasluženo visoko zmagali, mi pa lahko upamo, da se poškodovani igralci čim prej vrnejo v ekipo.

RK Trimo Trebnje