Novice

Oslabljeni do zmage na Kodeljevem

Sobota, 19.12.2015; Rokometaši Trima smo oslabljeni premagali Slovan. Večji del tekme smo vodili, v končnici pa smo uveljavili razliko v kvaliteti.

RD Slovan : RK Trimo Trebnje  21 : 25 (11 : 14)

RD Slovan: Nunčič, Prevolnik, Kikanovič 1, Marinček 3, Marušič 3, Selakovič, Marojević 5, Erak, Krivic 3, Topolovec 1, Grojzdek 1, Planinc 3, Cherrier 1, Gavranić, Podmenik.

RK Trimo Trebnje: Djurdjevič 2, Florjančič 5, Murčehajič 2, Vencelj, Skol 2, Kotar 6(2), Željko, Potočnik 3, Udovič, Sašek 5, Pernovšek, Mlakar, Mikec, Brana, Urbič (14 obr).

Tekma nam ni prišla ob pravem času. Grandovec Tevž si je na tekmi z Koprom poškodoval zapestje in bo manjkal kakšen medec dni, dva dni pred tekmo pa so virozo staknili Brana, Florjančič, Sušin in Potočnik. Sušin se do tekme ni sestavil, ostali pa so nekako stislili zobe in iz postelje prišli na tekmo.

Tako smo tekmo začeli brez klasičnega levega krila in krožnega napadalca. Vendar volja je bila prava in kmalu smo povedli in držali varno razliko. Na sredini polčasa smo vodili z 6 zadetki (3:9), nato pa je utrujenost po bolezni in kratka klop naredila svoje. Slovanu se je uspelo približati na -3, a čistega priključka nismo dovolili. Zgrešili smo kar 6 čistih situacij, drugače bi bila prednost še večja. Na polčas smo tako odšli z razliko treh zadetkov (11:14).

Drugi polčas smo slabše začeli in dovolili domačinom, da so nas ujeli. Nato smo igrali gol za gol, Slovan pa je v 47. minuti celo povedel (17:16). Bolezen je naredila svoje in zmanjkovalo nam je moči. Zato smo po minuti odmora tvegali in zaigrali z Murčehajičem na krilu, Skolom, Kotarjem in Saškom pa na zunanjih položajih, hkrati pa Potočnika in Djurdjeviča uporabili le v obrambi. Tako smo razporedili moči, napad se je razigral, obramba pa je z odličnim Urbičem (Brana ni mogel braniti) postala nepremagljiva. Končnico smo tako varno odigrali in na koncu zasluženo zmagali.

Sedaj nas čaka premor, kjer si bolj kot kar koli drugega želimo normalne treninge v polni postavi. Končnica zgleda izgubljena, a teorija še obstaja. Prav tako nas čaka še pokalno tekmovanje, kjer imamo lepo priložnost za napredovanje. Vsem navijačem pa ob tej priložnosti želimo lepe praznike.

635122684101966055_trimo27_130816_ak

RK Trimo Trebnje