VIDEO: OŠ Trebnje na področnem prvenstvu osvojila 1. mesto

ostrebnjepodrocno2013V četrtek, 12. 12.  2013 se je v športni dvorani OŠ Trebnje odvijalo področno prvenstvo v rokometu za osnovne šole. Fantje so tekmovali v kategoriji letnika 1999 in mlajši. OŠ Trebnje je na turnirju brez težav osvojila 1. mesto in se uvrstila v četrtfinale, torej med 32 najboljših osnovnih šol v Sloveniji. 

Na področno prvenstvo se je uvrstilo 5 ekip: OŠ Trebnje, OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Šmarjeta, OŠ Šmihel in OŠ Grm. OŠ Trebnje je odigrala 3 tekme in vse gladko zmagala. Prvo tekmo so Trebanjci igrali proti OŠ Grm in zmagali z rezultatom 15:7 ter se zanesljivo uvrstili v polfinale. V polfinalu so se pomerili proti ekipi OŠ Mirana Jarca Črnomelj in zmagali z rezultatom 21:7 ter se uvrstili v finale. V finalu se je OŠ Trebnje pomerila proti OŠ Šmihel in zanesljivo zmagala z rezultatom 21:7.  Tekme so se igrale po pravilih RZS, igralni čas ene tekme je bil 2×10 minut. Za OŠ Trebnje je nastopilo 14 fantov in prav vsi so člani Rokometnega kluba Trimo Trebnje.

Učenci, ki so nastopali za OŠ Trebnje: Marko Kotar, Miha Kotar, Kristjan Horžen, Žiga Medved, Andraž Brezovar, David Hriberšek, Nejc Jaklič, Luka Falkner, Amadej Jerlah, Urh Pangerc, Jan Redek, Janez Murn, Tevž Gabrijel in Tim Pangrc.

D. L.