Novice

OŠ Trebnje na področnem prvenstvu osvojila 1. mesto

solsko1V sredo, 9. 12. 2015, se je v športni dvorani OŠ Trebnje odvijalo področno prvenstvo v rokometu za osnovne šole. Fantje so tekmovali v kategoriji letnika 2001 in mlajši. OŠ Trebnje je na turnirju osvojila 1. mesto in se uvrstila v četrtfinale, torej med 32 najboljših osnovnih šol v Sloveniji.

Na področno prvenstvo se je uvrstilo 5 ekip: OŠ Trebnje, OŠ Črnomelj, OŠ Metlika, OŠ Šmihel in OŠ Grm. OŠ Trebnje je odigrala 3 tekme in vse  zmagala. Prvo tekmo so Trebanjci igrali proti OŠ Šmihel in zmagali z rezultatom 14:8 ter se zanesljivo uvrstili v polfinale. V polfinalu so se pomerili proti ekipi OŠ Grm in zmagali z rezultatom 13:10 ter se uvrstili v finale. V finalu se je OŠ Trebnje pomerila proti OŠ Metlika in zmagala z rezultatom 22:9.  Kot zanimivost naj omenim, da v prvem polčasu Trebanjci sploh niso prejeli zadetka, saj je na semaforju pisalo 12:0. Za OŠ Trebnje je nastopilo 16 fantov in prav vsi so člani Rokometnega kluba Trimo Trebnje.

Učenci, ki so nastopali za OŠ Trebnje: Lovro Višček, Lovro Kmet, Klemen Erman, Mark Mežan, Žan Dular, Oskar Kovič, Matevž Pangerc, Alen Čulk, Miha Gaberc, Žan Vovk, Martin Rajk, Janez Rakar, Tjaš Špelič, Tim Povše, Gašper Mlakar in Tim Rezelj.

Končni vrstni red:

  1. mesto: OŠ Trebnje
  2. mesto: OŠ Metlika
  3. mesto: OŠ Šmihel
  4. mesto: OŠ Grm
  5. mesto: OŠ Črnomelj

D. L.