Novice

OŠ: Naši rokometaši so si priigrali naslov državnih podprvakov

V četrtek, 6. 4. 2017, je na OŠ Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje potekal osnovnošolski finalni turnir za šolsko leto 2016/2017 v rokometu za starejše dečke. Poleg šole gostiteljice sta se ga udeležili še ekipa z OŠ Rače in rokometaši OŠ Trebnje. Turnir so otvorile Trebanjske mažoretke, ki so nastopile tudi med vsako tekmo, med polčasi pa je gledalce zabavala plesna skupina Mavrica iz Hrpelj.

Prva tekma je potekala med ekipama OŠ Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje in OŠ Rače. Zmagali so domačini z rezultatom 38:17. V drugi tekmi med rokometaši OŠ Trebnje in OŠ Rače so s 36:15 slavili naši rokometaši. V tretji tekmi med zmagovalcema s prvih dveh srečanj, torej med OŠ Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje in OŠ Trebnje, ki je odločala o naslovu državnih prvakov, se je v dramatični tekmi sreča nasmehnila domačinom. Hrpeljčani so bili boljši od naših rokometašev z rezultatom 26:23 in so postali državni prvaki, rokometaši naše šole pa so zasedli odlično 2. mesto.

Razpored tekmovanja in rezultati

Tekma Šola 1 Šola 2   Rezultat
1. tekma OŠ Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje OŠ Rače   38 : 17
2. tekma OŠ Trebnje OŠ Rače   36 : 15
3. tekma OŠ Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje OŠ Trebnje   26 : 23

Končna razvrstitev

1. mesto OŠ Dragomirja Benčiča – Brkina Hrpelje
2. mesto OŠ Trebnje
3. mesto OŠ Rače

Našo šolo so pod vodstvom trenerja Marka Radlja zastopali: O. Kovič, M. Gaberc, M. Rajk, G. Mlakar, Ž. Dular, T. Povše, Ž. Vovk, K. Erman, M. Pangrc, A. Čulk, T. Rezelj, J. Rakar, R. Jevnikar, M. Metelko in B. Novak.

Med 7 najboljših igralcev turnirja sta bila ob koncu uvrščena tudi 2 rokometaša z naše šole, in sicer Matevž Pangrc (krožni napadalec) in Gašper Mlakar (desni zunanji igralec).

Celotni ekipi, ki je zastopala našo šolo, in njihovemu trenerju za osvojeno 2. mesto in naslov državnih podprvakov iskreno čestitamo.

                                                                                                                             Iza Frankovič, medijski krožek

                 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”261″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”150″ thumbnail_height=”112″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”28″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]