Novice

Odlična predstava za zmago proti Ribnici

Rokometaši RK Trimo Trebnje so z odlično predstavo ugnali ribniško zasedbo ter se veselili zmage s 33:23 (15:12). Zdaj je pred njimi težko gostovanje v Švici, v četrtek pa sledi še obračun v nemškem Mannheimu proti Rhein-Neckar Lownu.

Levi so se v torek udarili z Rhein-Neckar Lӧwnom ter na prvi evropski preizkušnji v letošnjem koledarskem letu priznali premoč slovitemu Bundesligašu, ki je slavil z 29:35 (13:19). Tik za tem so vse misli usmerili proti sobotnemu obračunu, ki je bil za trebanjsko zasedbo še kako pomemben, saj je Riko Ribnica eden izmed konkurentov v boju za vrh državnega prvenstva.

Izbranci Uroša Zormana so odigrali z odliko ter odlično opravili generalko pred napornim gostovanjem v relaciji Trebnje-Schaffhausenn-Mannheim-Trebnje.

Odlična predstava za novo zmago

Trebanjski rokometaši so že takoj pokazali veliko željo po zmagi in v tekmo krenili odločno. Razpoloženi Aleksandar Tomić je z uvodnima obrambama poskrbel za trebanjsko vodstvo 4:0, slednje pa je domače moštvo nadzorovalo tudi v nadaljevanju prvega polčasa. V nadaljevanju so Ribničani zaigrali bolje ter z napadalno igro zmanjšali zaostanek na vsega en zadetek (8:7). Domače moštvo se ni predalo in še naprej diktiralo tempo, ob koncu prvega polčasa pa je na semaforju kazalo 15:12 za gostitelje.

Ti so tudi v drugi polovici srečanja še povečali ritem in prednost stopnjevali. V 33. minuti je povratnik po poškodbi David Didovič zadel za 17:13, Ozgur Sarak pa čez devet minut z dvema zadetkoma povišal domače vodstvo na +7 (24:17). Gostje iz Ribnice niso uspeli najti rešitve na igrišču, Uroš Zorman pa je z varovanci uspešno nadzoroval prednost ter se na koncu veselil zmage s 33:23.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Za nami je pomembna zmaga. Fantje so pokazali, da lahko igrajo odličen tempo od prve do zadnje minute. Čestitke za borbo in karakter, ki so ga danes pokazali, zdaj pa vse misli usmerjamo proti gostovanju v Schaffhausnu in Mannheimu.”

Gregor Cvijič, trener RD Riko Ribnica:
“Prvi polčas smo odigrali dobro in korektno. Potem pa smo se razpadli in Trimo je zasluženo zmagal. Veliko dela je še pred nami, zato gremo dallje.”

IGRALEC TEKME: Aleksandar Tomić (RK Trimo Trebnje) – 14 obramb/38% uspešnost

LIGA NLB, 16. KROG:
Sobota, 13. februarja, ob 18:00 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RD Riko Ribnica (15:12)
RK Trimo Trebnje
Tomić 14 obramb, Brana; Rašo 2 (1), Višček, Didovič 3, Grojzdek, Radojković 4, Cingesar 3, Hamidović 3 (1), Sarak 4, Kotar 6, Potočnik 2, Udovič 1, Grbić, Cirar 4, Florjančič 1; Trener: Uroš Zorman.
RD Riko Ribnica: Klarič (1 zadetek), Bojić, Glavan; Strmljan 4, Horvat, Eskeričić 2, Žagar 1, Knavs 1, Miličevič 3, Ranisavljević 2, Pahulje, Blaž Nosan, Pucelj 4 (2), Mitja Nosan 1, Setnikar 2, Atanasov 2; Trener: Gregor Cvijič.

FOTOGALERIJA DANAŠNJE TEKME: