Novice

Odlična predstava proti Slovanu za deveto zmago v prvenstvu

Petek, 5.12.2014; Z odlično predstavo smo rokometaši Trima zasenčili Slovan in zanesljivo zmagali z visoko razliko. Delovali smo kot ekipa in temu primerno se je tekma odvila v našo korist.

RD Slovan : RK Trimo Trebnje   26 : 35 (10:19)

RD Slovan: Nunčič, Matajič Ži., Grojzdek, Marinček, Bogdanič Jenko 5(1), Berdajs, Selakovič, Kete 3, Stojnič, Erak, Krivic 2, Topolovec 3, Kovačič 6, Matajič Ža. 2(1), Planinc 2, Sankovič 3.

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (19 obr, 1 x 7m), Femec, Radelj 4, Skol 2(2), Kotar 2, Sušin 6, Željko, Potočnik 4, Udovič, Sašek 3, Ferkulj 3, Grandovec M., Grandovec T. 2, Florjančič 9(1), Brana (4 obr, 1 x 7m), Urbič (2 obr, 1 x 7m).

Tekma se je začela izenačeno z našimi manjšimi napakami v obrambi. V napadu smo lahko dosegali zadetke, žal smo jih zlahka tudi prejemali (3:3, 4:5). A hitro smo strnili vrste in razlika je začela počasi naraščati. Dobra obramba na čelu z Jelovčanom je omogočala tudi hitre protinapade, realizacija napada na visokem nivoju in razliko smo povečevali iz minute v minuto (6:10, 7:13). Pomagala ni niti minuta odmora domačinov, še naprej smo igrali izredno koncentrirano in izpolnjevali naloge. Prisoten je bil ekipni duh, ki nas je proti koncu polčasa pripeljal že na velikih +10 (9:19). Imeli smo tudi sedemmetrovko za +11, a žal zgrešili, dobili še gol in na odmor odšli z prednostjo devetih zadetkov.

V drugem polčasu nam je verjetno visoka prednost pobrala nekaj koncentracije in Slovan se je začel približevati (13:19). Rabili smo nekaj časa, da strnemo vrste in zopet odšli na +9 (13:22). Slovan je poizkušal še z zadnjim udarcem in se zopet približal na šest zadetkov (18:24, 42 min). Vzeli smo minuto odmora, ki nam je koristila in zopet smo povečevali prednost. Ta je narastla na +10 (20:30, 49. min) in tekma je bila praktično rešena. Zadnje minute so tako pripadle rezervistom, ki so dobro odigrali in tekmo mirno pripeljali do konca. Zmaga je bila zasluženo visoka, ki so jo soustvarili tudi naši navijači na tekmi, katerim se zahvaljujemo za navijanje. Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič izjavil:”Tekmo smo zasluženo dobili. Imeli smo kvalitetno pripravo in za razliko od prejšnjega tedna, kvalitetne treninge brez motečih poškodb. To se je odrazilo na igri in zopet se je pokazalo, da smo ob pravem pristopu še kako nevarni. Ne spimo na lovorikah, v nedeljo bomo že na treningu in se posvečali novi tekmi.”

16

RK Trimo Trebnje