Novice

Odličen prvi polčas premalo za presenečenje v Zlatorogu

Trebanjci so na zadnji tekmi prve polovice rednega dela Lige NLB zabeležili poraz v celjskem Zlatorogu, a do 50. minute nudili odličen odpor Celjanom. Varovanci Ivana Vajdla pa bodo prvo polovico rednega dela domačega prvenstva končali na odličnem tretjem mestu.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Zasedba Trima se je po minimalnem porazu v Velenju na zmagovalce tirnice znova vrnila z uspešno predstavo v Kopru in na svoj račun vpisala že sedmo zmago v tej sezoni. V primerjavi z lansko sezono, je moštvo prav toliko zmag nanizalo v celotnem rednem delu državnega prvenstva (22 krogov), medtem ko jih je Trimo do sedaj odigralo vsega enajst.

Dolenjskim rokometašem danes sicer ni uspelo ponoviti izjemnega presenečenja iz prejšnje sezone, a do 50. minute nudilo povsem enakovreden odpor aktualnim državnim prvakom.

Odličen odpor proti aktualnim prvakom

Trebanjci so današnjo tekmo odprli obetavno in že uvodoma dokazali, da v Celje niso prišli z belo zastavo. Dokaj enakovredno so se uspeli kosati s pivovarji, nato pa so ti izkoristili nekajminutni mrk gostov in v 23. minuti uspeli povesti z 12:9. A gostje se niso predali in še naprej dihali za ovratnik Celjanom. V zadnjih sekundah prvega dela je za končni izid polčasa 15:13 zadel Dean Šešić.

V drugem delu so se Dolenjci približali na vsega -1 (15:14), tako da jim ni zmanjkalo energije. V nadaljevanju so zaostajali med enim in tremi goli, kasneje pa je koncentracija vendarle nekoliko padla. Pivovarji so na krilih Ferlina prišli do nekaj lahkih zadetkov in v 50. minuti vodili s 27:21. Ob koncu so gostitelji mirno ohranili prednost in prišli do zaslužene zmage s 30:22, a Trebanjci so z odličnim odporom uspeli zadovoljiti kar nekaj trebanjskih navijačev.

»Prvo polovico rednega dela Lige NLB smo končali na dobrem tretjem mestu. Kar se tiče današnje tekme, smo jo dobro odigrali do 40. minute. Nato smo popustili, kar so Celjani izkoristili in prihajali do nekaj lahkih zadetkov. Hvala navijačem za podporo,« je po tekmi dejal levičar Dean Šešić.

Nova trebanjska tekma bo na sporedu že prihodnjo soboto na gostovanju pri Jeruzalemu iz Ormoža. Pivovarji se bodo doma pomerili z Butan Plin Izolo.

Liga NLB, 11. krog:
Sreda, 20. novembra, ob 18.00 (Arena Zlatorog, Celje):
RK Celje Pivovarna Laško – RK Trimo Trebnje 30:22 (15:13)
RK Celje Pivovarna Laško: Vujović, Ferlin; Cvetko, Rakita, Razgor 2 (1), Marguč 6 (3), Šarac 4, Grošelj 1, Poteko, Žabič 1, Silva 3, Horžen 4, Grebenc 1, Kljun, Leban 7 (5), Novak 1; Trener: Tomaž Ocvirk.

RK Trimo Trebnje: Brana 4 obrambe, Tomić 8 obramb; Didovič 4, Seferović 1, Dobovičnik 1, Hamidović 4 (1), Kotar 4, Kmet, Udovič 2, Sašek, Šešić 4, Redek, Jerlah, Grbić 2, Cirar; Trener: Ivan Vajdl.