Novice

Nujna zmaga zasluženo ostala doma

Nedelja, 20.10.2013; Rokometaši Trima smo uspeli premagati neugodni Ormož ter osvojiti prepotrebni točki. Na trenutke smo odigrali zelo dobro, na trenutke pa v krču.

RK Trimo Trebnje: Korelec 1, Femec, Radelj 2, Murčehajić 1, Ratajec 3(1), Čeh, Ferlin (12 obr), Sušin 6, Saje, Rojc 8, Udovič 2, Ferkulj 5, Grandovec M., Grandovec T. 1, Florjančič 3, Brana;

RK Jeruzalem Ormož: Žuran, Poznič 1, Bogadi 2, Radujković 2, Čudič 4, Gregorc 10, Belec, Mavrič, Cvetko, Šišmanovič 2, Mesarič 5, Peček, Kirič;

Trimo je nujno potreboval zmago za mirnejše nadaljevanje prvenstva. Breme zmage je zato viselo v zraku, a se ga nismo ustrašili. Zaigrali smo dobro v obrambi, v napadu pa na začetku naredili nekaj napak. Kljub temu smo povedli od začetka in prednost držali. Prva občutnejša prednost je prišla v 20. minuti, ko smo povedli za 4 zadetke (10:6). Sledila je minuta gostov, ki je prinesla priključek, a za kratek čas. Trimo se je zopet odlepil na +5 in imeli smo priložnost za +6, a po napaki so gostje zaostanek na polčasu uspeli zmanjšati na štiri zadetke.

Prvi polčas je pokazal, da na postavljeno obrambo težko dobimo zadetke, v napadu pa smo se sprostili. Želeli smo nadaljevati v podobnem stilu, kar nam je kar uspevalo. Dobra obramba in napad je prinesel varno razliko šestih zadetkov. Najvišja prednost je znašala +7 (23:17, 43. minuta) in pričakovali smo izdatno zmago. Nato smo imeli nekaj smole pri realizaciji (vratnice) in napravili nekaj napak (izgubljene žoge), tako da se je prednost zmanjšala na +4. Tekma kljub vsemu ni bila ogrožena, varno smo jo pripeljali v zaključek in zasluženo slavili.

Trener domačinov Roman Šavrič je po tekmi dejal: “Nujno smo morali zmagati in to breme smo uspešno prenesli. Nehote se nam je, kot posledica neugodnega razporeda, privlekla rahla nervoza v igro, a smo jo uspeli kontrolirati. Zmaga je zaslužena, igra na trenutke odlična, v določenem obdobju pa še vedno naredimo nekaj napak. Za uspešeno nadaljevanje niza zmag moramo te napake odpraviti in upam, da nam uspe. Čestitke igralcem za zmago nad neugodnimi Ormožani”.

RK Trimo Trebnje